Decizia nr 1/ 18.02.2018

 

Inturnita astazi, 18.02.2018, in urma sesizarii formulate de formatia OSLM, Comisia de Organizare Victory Cup decide ca scorul partidei dintre OSLM si All For One, partida contand pentru etapa 3, Liga 2B, sa fie decis la masa verde, 3-0, in favoarea echipei OSLM, conform Regulamentului de Organizare Victory Cup editia cu numarul 8. 

Decizia nr 2/ 18.02.2018

Inturnita astazi, 18.02.2018, Comisia de Organizare Victory Cup avertizeaza verbal echipa Brancusi Team. Decizia vine in urma evenimentelor din cadrul partidei din data de 16.02.2018, partida contand pentru Turul preliminar din Cupa Victory Cup, mansa tur, contra echipei All For One. Comisia de Organizare decide ca scorul pertidei dintre Brancusi Team si All For One sa fie decis la masa verde, 3-0, in favoarea formatiei All For One, conform Regulamentului de Disciplina Victory Cup editia cu numarul 8.

Continue Reading

LIGA 2A. ETAPA 3. BULLS UNITED vs BRIGADA 1-4

Un rezultat cu adevărat șocant. De ce? După două meciuri în acest start de campionat, Bulls United reușise meciuri spectaculoase, două rezultate de egalitate, 5-5 siamez, 10 goluri marcate în fața unor adversari cu prestanță, cum ar fi: Fit Class, FC Olimpia. De partea cealaltă, Brigada nu a putut să înscrie vreun gol în primele două etape, plus un meci de cupă, înfrângeri cu 0-8 Bandiții, 0-4 cu Aripile București, 0-1 cu OSLM. Practic, după o astfel de documentare, orice parior s-ar fi curățat dacă ar fi ales un astfel de meci. Pe teren, lucrurile au fost clare, “taurii” au ratat, oaspeții au marcat. Nicușor Burada a reușit primul gol pentru Brigada în această ediție după 124 de minute de joc (!), 120 din primele trei partide, 4 din acest meci, iar adversarul a crezut că este vorba de un simplu foc de paie, a irosit cu seninătate ocazii importante și, după 18 minute de joc, focul de paie era vâlvătaie. 3-0 pentru Brigada. Trei la zero pentru Brigada! Chiar în ultimul minut, Bulls a marcat un gol care a lăsat speranțe pentru o remontada în repriza secundă, însă realizarea a rămas la stadiu de...proiect. Brigada, cu jucătorii parcă miruiți și Bulls, cu atacanți de dus la descântat, au mai produs un singur gol în partea secundă, reușită trecută în contul oaspeților, după ce Aurel Grimpels a speculat avântul ofensiv al adversarului și, pe contră, a închis tabela realizând și dubla personală. Cu primele trei puncte trecute în clasament, Brigada trece peste Bulls, „taurii” rămânând fără victorie, cu două puncte din trei meciuri, mult prea puțin pentru pretențiile echipei.

Omul meciului: Aurel Grimpels – Nota 9

 

LIGA 2A. ETAPA 3. ARIPILE BUCUREȘTI vs FC EAGLES 2-0

Cu 5 minute înainte de ora jocului, FC Eagles părea că are 1-0 de la încălzire. 12 oameni pe foaie, în jumătatea  cealaltă aflându-se o minge și doi jucători de câmp care încălzeau un portar trecut prin mai multe RMN-uri în ultima perioadă. Restul lotului? Pe drum. În fața unui adversar cu o experiență mult mai mare, “vulturii” și-au rupt aripile nereușind să gestioneze înlocuirile și fiind lipsiți de viziune în jumătatea adversă. Jocul oaspeților a părut rupt, s-a pasat greu, jucătorii nu s-au găsit, iar motorul Mircea Stancu s-a zbătut în van. De partea cealaltă, Aripile s-a impus speculând hazardul tactic al adversarului, Romeo Paraschiv a deschis scorul, apoi a mai ratat câteva ocazii clare, fundașul Dan Mic a dominat duelul cu sterlilii atacanți adverși, la pauză, gazdele având avantaj minim, 1-0. În partea secundă, FC Eagles a fost invizibilă în ofenisvă, Gigi Zamfir a șomat, repunerea balonului în joc fiind pentru goalkeeper principala preocupare din fișa postului în mitanul secund. Pe acest fond, Aripile București și-a dublat avantajul, Alex Murgeanu reușind desprinderea. Și aici s-a jucat! Gazdele reușesc a doua victorie consecutivă fără gol primit, fac șase puncte și repară debutul știrb de campionat, înfrângerea cu 6-1 contra celor de la Olimpia. De partea cealaltă, FC Eagles trebuie să-și calibreze valoric și numeric lotul, fiecare jucător să-și știe locul, în această partidă “vulturii” fiind mulți… și atât.

Omul meciului: Dan Mic – Nota 8.5

                                                                                

LIGA 2A. ETAPA 3. FORZZA JUNIOR vs BORUSSIA BUCUREȘTI 6-1

Cu un jucător precum Lucian Stroe, cel care a avut cel puțin o clasă peste ceilalți oameni aflați pe teren, Forzza Junior s-a impus la scor de tenis. De altfel, toate golurile au fost reușite de gazde, punctul celor de la Borussia fiind un autogol. Încă din start, coordonatorul gazdelor și-a arătat clasa, a deschis scorul în minutul 6, Stroe fiind la baza tuturor șarjelor ofensive ale echipei sale. De partea cealaltă, Borussia a încercat, însă nu a putut, cel mai bun om, în ciuda celor șase goluri încasate, fiind portarul Florentin Andronache, cel care a evitat un scor cu aspect de umilință. Forzza Junior a mai înscris o dată până la pauză, Ionuț Barbu, cu un număr de troleu pe spate, 91, reușind să dubleze avantajul echipei sale. Tot el a făcut 2-1 după ce a încurcat porțile și a pus un lat nefericit, eroare îndreptată la următoarea fază, după o combinație frumoasă cu managerul Cătălin Duculescu. Stroe a vrut să claseze dosarul și, în minutele 33, respectiv 35, a mai oferit o mostră de fotbal-spectacol, după două acțiuni fulminante. Mai era loc de un gol pentru Barbu, 6-1 fiind scorul final, după o partidă fără istoric, în care Borussia București a contat mult prea puțin în ofensivă.

Omul meciului: Lucian Stroe – Nota 9

 

LIGA 2B. ETAPA 3. FC BAFANA vs PEȘTII 12-0

Scorul nu lasă prea mult spațiu de comentariu. A fost o aluviune de goluri în poarta peștilor, partida fiind, pentru Bafana, un excelent pretext pentru a rotunji golaverajul. Daniel Ichim a reușit un careu (’3’6’9’22), Florin Dragomir l-a imitat în repriza secundă (’27’35’36’40), Ghelmeci și Jircă au pus de câte o dublă, după 40 de minute, Bafana făcând sushi din adversar, un adversar care, pentru a se umfla în solzi, trebuie să speculeze prima fereastră de transferuri și să se întărească (perioadă deschisă între etapele 6-8), lotul fiind subțire va firul de papiotă.

Omul meciului: Daniel Ichim – nota 9

 

LIGA 2C. ETAPA 3. INEDIT TEAM vs POLI UNITED 3-1

Meciul a început perfect pentru Poli United, o echipă pe care chiar și Sorin Cărțu ar fi invidios, Silviu Bratu a reușit să deschidă scorul după ce a speculat mănușile moi ale lui Răzvan Șerban. 1-0, minutul 4 și autobuzul cu burduf se încolăcea în fața buturilor lui Dragoș Buzatu. De aici, cu răbdare, Inedit a început să descifreze cifrul unei defensive enervante pentru orice adversar. Poliștii și-au făcut treaba foarte bine, s-au dublat și au respins pericolul fără mustrări morale. Cu două minute înainte de finalul mitanului, Poli și-a făcut-o cu mâna ei. Un henț în careu și penalty-ul a fost transformat, cu sete și cu siguranță, de Cătălin Stoenescu. În partea secundă, Poli a renunțat total la minge, Inedit a pasat de pe un flanc pe altul, însă cu greu a găsit drumul spre poartă. La rampă, din nou, Stoenescu, cu un trasor care l-a lăsat pe Buzatu fără glicemie în genunchi, vinclu curat, 2-1, minutul 33, exact când era momentul pentru a nu se intra în vrie. Două minute mai târziu, tot Cătălin, Nistor de această data, a speculat indecizia lui Buzatu și a sigilat evidența, 3-1, victorie meritată pentru Inedit, după un meci plăcut.

Omul meciului: Cătălin Stoenescu – nota 8.5

Continue Reading

LIGA 1. ETAPA 3. ELECTRICTELECOM vs LUDICOM ART 3-6

Oaspeții plecau ca favoriți, iar calculul hârtiei recomanda un galop de sănătate pentru Ludicom, debutul de sezon aducând stări diferite pentru combatante. Mai mult, Electrictelecom venea după un rezultat care condamna la poziția struțului speriat. Nu a fost așa, cel puțin trei sferturi din meci, gazdele au oferit o replică lăudabilă, au speculat letargia din defensiva fostei campioane Victory Cup și, chiar dacă au pierdut, au avut o evoluție mai mult decât onorabilă. Partida a debutat în forță, s-a trecut repede peste cunoașterea adversarului, fundașul Petrică Toader a făcut un prim slalom în jumătatea adversă și, cu un șut la colțul lung, a deschis scorul . Bucurie scurtă, peste câteva zeci de secunde, la poarta cealaltă, decarul Răducu Moangă restabilea egalitatea. Era minutul 3 și partida promitea. Startul furibund a mai adus, până în minutul 10, alte trei goluri, Moraru a făcut 2-1 pentru Ludicom, iar Electrictelecom a produs rocada scorului cu două goluri rapide, Alex Oprea și șutul puternic al lui Bogdan Niță. Lăsat la păstrare în startul jocului, coordonatorul Răzavn Zăinescu a fost trimis pe teren pentru a rezolva avaria de pe tabelă, iar fostul jucător de la La Maria și Ion a egalat repede, după o combinație fulgerătoare cu Silviu Radu. Cu puțin noroc, o minge plecată cu pretenție de centrare în fața porții din piciorul lui Petrică Toader, a fost transformată în punct pe tabelă de ghinionistul Marius Luca, 4-3, iar Ludicom revenea la conducere. Cu o posesie covârșitoare în partea secundă, oaspeții au ratat cu seninătate ocazii importante, Petre Gabriel și-a onorat postura de cel mai bun portar din Liga 1în ediția 7, s-a opus de multe ori în postura de 1 contra 1 cu atacanții adverși și, probabil, a plecat cu un kg de granule în pantaloni. Pe finalul jocului a marcat și Alex Cantur, a făcut-o și Marin Vasile, chiar dacă nu a avut penalty -gol pentru el în fiecare meci din actuala ediție-, iar Ludicom a reușit să se impună, 6-3. Punctaj maxim pentru oaspeți, niciun punct Electrictelecom.

Omul meciului: Cristian Iordan – nota 8.5  

                                                                     

LIGA 1. ETAPA 3. PRONOSTIC SPORTIV vs FC ONEȘTI 3-1

Un joc deja de tradiție, în urmă cu două sezoane, Pronostic și FC Onești disputând finala Cupei Victory Cup. Și atunci, la fel cum s-a întâmplat și acum, Pronostic s-a impus, iar spectacolul a făcut parte din reprezentație. În lipsa unui portar  “de meserie”, Petre Marin și-a asumat mănușile și s-a descurcat mult mai onorabil decât fostul lui coleg de la Steaua, brazilianul Andrey. Cu o organizare tactică foarte bună, însă cu golgheterul Sorin Alexandrescu accidentat, la marginea terenului, la susținerea morală a colegilor, oaspeții au reușit să închidă spațiile în prima repriză, singura fisură defensivă fiind speculată de Stelian Stancu, din nou, cel mai bun om de pe teren. Acesta a și fost scorul pauzei, 1-0, partea a doua fiind mult mai ofertantă. După ce Stancu a reușit dubla, minutul 28, cei de la  FC Onești au riscat, au aplicat schema “Mariana Tîrcă”, au scos portarul pentru a avea avantaj numeric și, cum spune clișeul, au înclinat terenul. A rezultat un super final de meci, mai ales după ce Marian Nistor a reușit să reducă din handicap, cei de la Pronostic au fost asediați ca la Boro, însă Maccarone nu e oneștean. E italian. Însă, pentru că avea nevoie de o minge, italian a fost Stelian. Stancu a reușit hat-trick-ul, iar pentru o astfel de isparavă, în Seria A, obiectul muncii rămâne la jucător. 

Omul meciului: Stelian Stancu – nota 9.5

 

LIGA 2C. ETAPA 3. FC KALIMA vs CATALUNIA 0-2

Catalunia reușește un rezultat surprinzător, o victorie importantă, după un joc în care adversarul a avut posesia în van, a ratat foarte mult, portarul „catalanilor”, de departe omul meciului, fiind ca un zid de cărămidă împotriva căruia te pui să joci tenis. Fără niciun fel de logică în jumătatea adversă, spațiu de expunere în care cei de la Kalima parcă nu s-au găsit, gazdele au cedat toate punctele pe final, după un meci în care, pentru ei, totul parcă a mers invers. Catalunia și-a văzut de treabă, a stat mai bine în teren față de meciurile trecute și, în epilogul jocului, a speculat avântul disperat al adversarului. Daniel Drăgușin l-a făcut pe managerul celor de la Kalima să plece mai devreme spre vestiare- cel care a trăit la intensitatea lui Florin Halagian meciul- apoi, la ultima fază, oaspeții au majorat diferența pe fondul descurajării colective din tabăra adversă. O repunere de la margine și, nemarcat, Ovidiu Farcaș a pus ciuful și a sigilat tabela. Șase puncte pentru Catalunia după trei etape, de partea cealaltă, FC Kalima are un debut șters la Victory Cup, trei puncte și, e clar, că prima perioadă de transferuri va aduce modificări în lot.

Omul meciului: Cătălin Rădulescu – nota 10

 

LIGA 2B. ETAPA 3. FPAR vs IACOBINII 4-5

Două echipe care, după primele două etape au lăsat urme de demaraj în clasament, 6 puncte FPAR, 6 puncte Iacobinii, astfel că partida stătea agățată de promisiunea unui joc spectaculos, iar startul avea să confirme așteptările. Matei Moldoveanu a deschis scorul pentru oaspeți, FPAR revenind pe tabelă prin, cine altul, Dragoș Craiovan, abonatul la gol cu credit nelimitat din tabăra gazdelor. Iacobinii a condus pe toată durata partidei și a revenit, din nou, după aproximativ un sfert de oră de joc, Cătălin Popa fiind autorul golului de 2-1. FPAR s-a ținut ciuline de adversari și, chiar în buza reprizei, a reușit să egaleze pentru a doua oară (Mihai Martinov ’20). Primele 10 minute din repriza secundă au fost hotărâtoare, Iacobinii a marcat de trei ori în această perioadă, lăsându-și adversarul cu pretenția revenirii. Și FPAR a încercat! Dragoș Pricop a realizat dubla personală într-un singur minut, și-a readus echipa în joc cu patru minute înainte de ultimul fluier, însă oaspeții au rezistat și, astfel, își mențin perfecțiunea liniei de clasament.

Omul meciului: Matei Moldoveanu – nota 9

 

LIGA 1. ETAPA 3. HOOLIGANS UNITED vs WIZARDS 6-2

Partidă fără istoric, Hooligans United s-a impus de o manieră clară, vrăjitorii având o exprimare în antiteză cu primele două etape. Primele 10 minute s-au disputat sub semnul echilibrului, însă, încă din start, gazdele au părut mai sigure, au avut mai multă coerență, au pasat și s-au găsit mai bine pe teren. Amet Ferdin a deschis scorul cu o execuție de fotbalist, după o lovitură liberă cu precizie de lunetist, lângă bară, în aer mingea desenând o paranteză care a dereglat GPS-ul portarului advers. Fundașul Cristi Burlacu a luat o acțiune pe cont propriu, a alunecat ca la slalom uriaș printre fundașii adverși și a finalizat cu un șut frumos, din unghi. La pauză, gazdele intrau cu un avantaj hotărâtor, 4-0, Chircalan și, din nou, Burlacu realizând scorul primelor 20 de minute. De partea cealaltă, apatie în apărare, relaxare în ofensivă, rețetă nocivă cu sintome pe tabelă. La reluare, după 6 minute de joc, pentru Wizards cântă Cucu pe tabelă, reușita lui Leonard fiind o palidă amăgire, revirimentul echipei sale lăsându-se așteptat. În schimb, Hooligans Utd s-a relaxat, s-a jucat cu ocaziile în fața porții adverse, partea secundă având intensitatea unei miuțe între prieteni. Burlacu a reușit tripla, a marcat și energicul, pardon, mult prea energicul Croitoru, scorul final fiind consemnat, platonic, de golul lui Neacșu din ultimul minut.

Omul meciului: Cristi Burlacu – nota 9

 

LIGA 1. ETAPA 3. FC IALOMIȚA vs PĂDURARII D.T: 5-4

Partidă foarte frumoasă, cu răsturnări de situație, goluri frumoase și un final plin de suspans. Prin această victorie, FC Ialomița se dezbracă de mantia de revelație a startului de sezon și trece la ținuta de certitudine, trei victorii în primele trei meciuri și compania selectă, alături de Ludicom, singurele formații din Liga 1 cu acest prestigiu la purtător după 3 etape scurse din actualul campionat. Pădurarii D. T. a început ca un iureș, în forță și, după 5 minute de joc, Ialomița părea groggy, 2-0! Un șut al lui Marius Agoroae care l-a lăsat pe Mocanu cu plombele căscate în nocturnă și o reluare inteligentă a lui Mădălin Dragnea au pus gaterele în mișcare. Ialomița pleca de la -2, însă, ușor- ușor și cu sprijinul adversarului, care s-a retras deliberat și nu a știut să gestioneze schimbările, a revenit în joc. Denis Erdei a înscris exact când trebuia, în ultimele secunde ale reprizei și a făcut mai dulce ședința din pauză, 2-1 după 20 de minute întense în care s-a jucat un fotbal de calitate. Partea secundă a adus excelența. Drăghici a reluat, cu inteligență, o minge lungă transmisă de Varaci, eroare pentru care Mocanu trebuie să-i plătească drepturi de autor lui Brănescu, astfel că Pădurarii D.T. refăcea avantajul de două goluri. Dulce blestem. Apărarea a trădat sub presiunea adversarului care, fără să mai aibă ce pierde, s-a năpustit în jumătatea adversă. 7 minute a durat taifunul ofensiv al gazdelor și a lăsat pe tabelă o pagubă de trei goluri și, pentru prima oară în joc, minutul 33, Ialomița prelua conducerea. Și nu se terminase. Mădălin Dragnea a avut o ultimă zvâcnire, minutul 38, 4-4 și, spunem din nou, nu se terminase. În ultimul minut, o fază prelungită și bâlbâită de pădurari în careul de 6 metri, după un șut respins în față de Mihnea Bădiță, l-a transformat pe oportunistul Sabin Topală în eroul ialomițenilor. 5-4 scor final, un meci pentru care vă recomandăm, cu drag, youtube.com, iar lui Marius Geantă, managerul celor de la Ialomița, Faringosept.

Omul meciului: Cristian Nistor: nota 8.5

 

LIGA 2B. ETAPA 3. FC SPARTANII vs BLACK ACES 6-7

Black Aces, fără punct în primele două etape, însă cu evoluții care lansau avertismente pentru echipele care urmau să vină la “masă”, a reușit surpriza cu Spartanii, una dintre favoritele Ligii 2B. Victorie pentru oaspeți după un meci în care s-a marcat ca la handbal și în care combatantele nu au beneficiat de vreo schimbare. S-a jucat 6 vs 6 pe toată durata meciului, totul pe cartea atacului, pe filozofia…”să dăm un gol mai mult ca adversarul”. Implementare mai bună, Black Aces. Scor final, 7-6... unul mai mult ca... Spartanii. Gazdele au început mai bine, 2-0 după trei minute de joc, Black Aces a întors după alte 10 minute, 3-2, apoi a făcut 4-2, repriza fiind închisă de Spartanii, cu un gol care a lăsat în joc de glezne, pentru repriza secundă, dilema celor trei puncte. Primele 10 minute din partea secundă au fost de amorul artei, fără gol, cealaltă jumătate debutând în forță. Șase goluri, 3 cu 3, recensământul final al tabelei aducând avantajul oaspeților, 7-6. Ene Alexandru a impresionat de la Black Aces, de partea cealaltă, neobositul Paul Tecaru alegându-se cu mulți nervi și satisfacția personală a triplei pe care a reușit-o.

Omul meciului: Alexandru Ene – nota 9

 

LIGA 1. ETAPA 3. PAC PAC vs FC CINEMA CITY 3-0

Două echipe promovate în acestă ediție în primul eșalon, neînvinse în primele două etape, cu avantajul perfecțiunii de partea celor de la FC Cinema City, șase puncte din șase posibile. Se anunța un duel interesant și așa a și fost, diferența de scor, chiar dacă victoria celor de la Pac Pac nu poate fi contestată, fiind un pic cam dură. Pentru Cinema, pelicula meciului s- blocat în rolă încă din start, Tudor Hotobocescu a avut o evoluție foarte bună, iar Ilie Romulus s-a demarcat precum Ravanelli la Juventus. Și a mai avut ceva în plus Pac Pac. Pe Cotache, un portar cu un plasament demn să bage în depresie tehnică și pe Huțupan, goalkeeper care, de multe ori, cu un joc de picior foarte bun, joacă rol de libero. Scorul final a fost stabilit în prima repriză, gazdele au speculat ziua mai proastă a portarului Tavi Bucină, nici Radu Ciupitu nefiind în zodie la acest joc. Practic, căpitanului oaspeților nu i-a ieșit nimic, iar când credea că i-a ieșit, l-a fentat ghinionul. În repriza secundă, Pac Pac s-a retras deliberat la adăpostul avantajului și s-a apărat aglomerat, Cinema a controlat ostilitățile, însă remontada din jocul cu Sporting a rămas un deja-vu neconsecvent. Oaspeții au avut posesia, au ratat și unele ocazii importante, zeroul din dreptul lor, repetăm, fiind nedrept. Totuși, cu un strop de ironie pe care nu-l vrem transformat în materie primă pentru victimizare, după acest meci, când vine vorba de FC Cinema City, singurul om care merită evidențiat este... Nicoleta, fanul băieților care, la o oră și pe o vreme în care chiar și Paula Seling ar mai fi blestemat ploaia, a venit să-și susțină favoriții.

Omul meciului: Ilie Romulus – Nota 10

 

LIGA 2C. ETAPA 3. ARSENAL ROMÂNIA vs RTC 1-1

Combatantele și-au împărțit reprizele și, după 40 de minute, și punctele. RTC a început meciul mai bine și a controlat primul mitan, dovada fiind pe tabela de marcaj, avantaj meritat de oaspeți, după golul lui Robert Stamate, în mare poftă de joc în acest start de sezon. Dacă echipa pe care o susțin nu își revine de ani în Premier League, „tunarii mioritici și-au revenit la pauză. Gazdele au forțat în partea secundă, au împins jocul și răsplata a căzut din gheata lui Albert Cârciumaru, după 6 minute de la reluare. Până la final s-a jucat plăcut, deschis, însă niciuna dintre combatante nu a mai marcat. Astfel, RTC rămâne fără victorie după trei etape, însă exprimarea echipei promite, în timp ce Arsenal pierde primele două puncte în seria în care United și Specialii merg ceas elvețian.

Omul meciului: Robert Stamate- nota 8

 

 

 

Continue Reading

LIGA 2A. ETAPA 3. DISTRICT 3 vs FC OLIMPIA 3-1

Start cu propulsie pentru District 3 în această ediție de campionat. După 3 etape în Liga 2A, colegii lui Alex Iliuță au punctaj maxim, 3 victorii din tot atâtea meciuri. Luni, District întâlnea un adversar cameleonic, FC Olimpia, o debutantă la Victory, echipă neînvinsă în primele două runde, 4 puncte pentru băieții din Bărăgan, o formație foarte bine organizată. Chiar dacă nu au avut la dispoziție tot lotul, gazdele întâlnirii - formația cu mai multă experiență la purtător -, s-a impus cu 3-1, în urma unei partide cu un nivel bun, combatanete jucând, fără remușcări, cartea ofensivă. Mai sus pomenitul manager de la District (n.r. în rândurile de mai sus), a deschis scorul după 10 minute de joc, acesta fiind și rezultatul reprizei, un mitan în care atacanții ambelor formații au fost în zodia irosirii. FC Olimpia a reușit să restabilească egalitatea, Mihai Stanciu, cel mai energic jucător din tabăra ialomițenilor, având nevoie de 4 minute după reluare pentru realizarea dezideratului pe tabelă. Golul a zdruncinat orgoliul gazdelor, iar în două minute, ’25 și ’26, Vladimir Păun și Gheorghe Marius, ultimul cu un gol demn de pus și pe ecranele de pe Cocor”, au clasat cazul. Trei puncte importante pentru District 3, victorie reușită în fața unui adversar care poate face cărțile în această serie deosebit de interesantă.

Omul meciului: Vladimir Păun – nota 8.5  

                                                                                            

LIGA 2C. ETAPA 3. UNITED BUCUREȘTI vs DACII LIBERI 5-4

Deși se anunța o difilare cu mingea la picior pentru United București, Dacii Liberi a oferit o replică demnă de toată lauda, oaspeții fiind aproape de un rezultat de egalitate sinonim cu un icter mecanic pentru adversar. Partida a avut meniu complet: goluri frumoase, faze controversate, trei lovituri de penalitate (erată, trei lovituri de penalitate ratate de United!) și golul victoriei marcat la ultima fotogramă a meciului. După un start care venea să adeverească prima propoziție, cu Valcu respectându-și fișa postului, o dublă în 7 minute, dacii au reușit, prin Botezatu și Pîrvu, două goluri sudate (’12 și ’13). 2-2 la pauză și, fără Băicuș lângă ei, Grădinaru și Valcu erau nevoiți să ducă greul în avanposturi. La 5 minute de la reluare, Dacii Liberi- niciun punct în primele două etape- punea la dospit surpriza etapei în Liga 2C. Andrei Nicolae a făcut 3-2 și în tabăra adversă se instaura starea de calamitate. Mult prea energici, dacii au ajuns la 5 greșeli în 7 minute. Astfel, ultimele 10 minute au fost uluitoare. United a irosit trei lovituri de la 9 metri, Irinel Popescu a egalat, 3-3 și, când nici nu se terminase bucuria gazdelor, Dragoș Popescu a readus dacii în avantaj, 4-3 și încă 7 minute la dispoziție pentru o revenirea celor de la United. Grădinaru a dat semnalul pentru o remontada contra cronometru (35), Bogdan Ciudatu fiind omul finalului de joc. Cei de la Dacii Liberi nu s-au stăpânit și au jucat la limita unei noi erori, au comis-o, Ciudatu a luat mingea și, după un elan lung și un șut prost, s-a abonat la blestemele colegilor, blesteme pe care le-a convertit, la următoarea fază, ultima a meciului, în urale și felicitări. 5-4, gol Ciudatu, victorie dramatică pentru United după o desfășurare halucinantă. Stări de spirit total diferite după trei etape, gazdele au punctaj maxim, Dacii Liberi punctează… la impresia artistică.

Omul meciului: Bogdan Ciudatu – nota 8

 

LIGA 2B. ETAPA 3. ECHIPA DIN VIS vs WARRIORS 5-0

Meci de menținere în formă pentru Echipa din Vis, sparring partner fiind Warriors, echipă fără punct în Liga 2A. Purice, Duran și Purice din nou au sigilat pretențiile adversarilor până la pauză, repriza secundă fiind motiv de recapitulare tactică în vederea meciurilor mult mai puternice care vor urma în această serie, în care, după două etape, clasamentul s-a rupt precum Titanicul, de la jumătate. Mitanul secund a servit o manita pentru Warriors, Marian Ionescu și, din nou, Duran – o doppietta în acest joc-, au stabilit, în ultimele 10 minute de joc, scorul final. După două jocuri în care nu a primit gol și au înscris de 9 ori, Echipa din Vis urcă, cel puțin 48 de ore, pe poziția de lider, un alint fad, clasamentul fiind în formare. De partea cealaltă, debutul i-a învățat pe băieții de la Warriors să repete în gând obiectivul echipei: evitarea retrogradării.

Omul meciului:  Mădălin Purice – nota 8

 

LIGA 2A. ETAPA 3. YOUNG BOYS vs FIT CLASS 5-2

Young Boys reușește o partidă perfectă și își cinstește, la golaveraj, poziția de lider, statut care rămâne la purtător până etapa viitoare. În fața unui adversar cu experiență, Fit Class, Munteanu și compania au respectat registrul tactic, au acoperit bine terenul și au meritat, cu tot cu felicitări, victoria. Bogdan Ghiceanu a deschis scorul după o minge catapultată de propriul portar și, după ce, celălalt portar a prins muște precum dinamovistul Brănescu la Chiajna. Era minutul 8 și avea să fie singurul gol al reprizei, după pauză, Vlad Bălău, cu genunchiul în revizie tehnică etapa trecută, a reușit o dublă spectaculoasă. Șutul fără apel al lui Alex Luchici a dus scorul la 4-0, moment în care Fit Class a găsit Calea spre gol. Viorel Calea a redus din diferență, iar epilogul a mai adus două goluri, împărțite la fiecare poartă, astfel că, scorul final, 5-2, produce punctajul maxim pentru Young Boys, de partea cealaltă, oaspeții fiind nevoiți să mai bage o fisă pentru prima victorie.

Omul meciului: Marius Miron – nota 8

 

LIGA 2A. ETAPA 3. BRÂNCUȘI TEAM vs FC JUVE 2-3

Brâncuși Team fost aproape de un rezultat important, însă, la fel cum s-a întâmplat sezonul trecut, în meciul cu FCTS, băieții din Drumul Taberei au pierdut în ultimul minut. Acum, în locul celor de la FCTS a fost FC Juve, formație cu punctaj maxim după trei etape scurse din această ediție. Ultimele 3 au fost mai degrabă smulse decât câștigate, pivotul Cristian Neculai fiind eroul riveranilor din Crângași, cu un gol reușit în ultimul minut. Prima repriză s-a terminat indecis, 1-1, după două goluri reușite târziu, în ultimele două minute ale mitanului. Cristi Neculai a deschis scorul (18) pentru oaspeți, Andrei Pavel, mezinul celor de la Brâncuși, reușind egalarea în buza pauzei. Același Pavel a adus gazdele în avantaj la scurt timp de la reluarea partidei, scor care a rămas pe tabelă până când s-a intrat în ultimul sfert al meciului. Mihai Arsene a semnat revenirea favoriților, 2-2 în minutul 31. Din pacate pentru gazde, uriașul din avanposturile alb- negrilor a făcut diferența când meciuri se scurgea în secunde, Neculai fiind unul dintre atacanții greu de marcat din eșalonul secund, un pivot care, dacă reușește să se întoarcă spre poartă, este letal.

Omul meciului: Cristi Neculai – nota 9

 

LIGA 2C. ETAPA 3. SPECIALII vs ELECTROPUTERE 4-3

Primele două etape scurse din Liga 2C recomandau statutul de derby pentru acest joc. Desfășurarea avea să confirme, partida fiind foarte spectaculoasă, cu răsturnări de situație, goluri frumoase, ratări uluitoare, doi portari în mănuși, dramatism pe final. Nicu Olenic (Electroputere) și Gheorghe Badea (Specialii) au spus pas tatonării din debut, astfel că, după două minute, scorul era 1-1. Conduși cu 1-0 și reușind egalarea la secundă, „specialii au prins curaj și au fost mai prezenți în jumătatea adversă. Robert Bistrițeanu a fost, din nou, One- man show pentru jurnaliști, iar în minutul 10 a adus, pentru prima oară, avantajul echipei sale. Trei minute avut termen de valabilitate acest rezultat. Nicolae Ciaușu a speculat plasamentul defectuos al apărării adverse și, în minutul 13, a stabilit scorul primei reprize, un 2-2 echitabil. Partea secundă avea să aducă o nouă rocadă la conducerea jocului, Olenic a semnat pentru dubla personală în condica jocului, finalul reprizei a două fiind un coșmar trăit în ghete pentru Electroputere. După ce meciul trecut, cu Anonymous, au pierdut două puncte mari la ultima fază, de data asta, ultimele trei minute au năruit speranțele oaspeților. După o fază fulgerătoare a celor de la Specialii, Bistrițeanu l-a lăsat cu mingea pe frunte și cu poarta goală pe Apostu, 2-2, jurnaliștii au avut și un pic de șansă. În ultimul minut, un șut calibrat spre poartă s-a oprit în mâna moale a lui Andrei Botea. Penalty, gol, după o execuție fără emoții a lui Gheorghe Badea și Specialii trece punctele la gestiune.

Omul meciului: Robert Bistrițeanu – nota 9

 

LIGA 2A. ETAPA 3. BANDIȚII vs BOCA OLD BOYS 2-5

Cei de la Bandiții au fost tăvăliți, încă din start, de un adversar care, în calculul hârtiei avea șansa a doua, însă în practică nu a lăsat nicio șansă adversarului. Astfel, după 6 minute de joc, tabela era crudă cu gazdele. 3-0 pentru Boca! Marcatori: Mihai Ivan și Chirvase Tevez”, ultimul o dublă. Scorul de neprezentare a rămas ștanțat pe tabelă până la pauză, la fel cum au rămas, în stare de șoc, „bandiții”. După ce s-au dezmeticit în pauză, gazdele au venit și cu replica, asumată de ristul lui Ovidiu Chirică. 3-1 și revenirea băieților în negru a rămas la stadiu de promisiune. Cu un lot mult mai generos, cel puțin din punct de vedere numeric, galben- albaștrii au închis partida în două minute. Andrei Cherciu și, din nou, Mihai Ivan, le-au produs dauna totală celor de la Bandiții, 5-1 cu 10 minute înainte de final. Cu o satisfacție amară, Mihai Albert a stabilit scorul final, 5-2, Boca reușind o victorie de patrimoniu.

Omul meciului: Dan Chirvase – nota 9

 

LIGA 1. ETAPA 3. BĂTRÂNII vs VULTURII 4-1

Casa de Ajutor Reciproc Vulturii a donat trei puncte bătrânilor”.  Defensiva a semnat în alb și fără dobândă, după un meci în care jucătorii fostei câștigătoare a Cupei Victory Cup s-au întrecut în gaguri. De partea cealaltă, gazdele au primit cadourile și au reușit să se impună în, poate, cel mai lipsit de intensitate joc dintre cele două formații, o înfruntare de tradiție la Victory Cup. Dumitru George a deschis scorul, în minutul 13 și tot el, după un minut de la reluarea meciului cu repriza secundă, a semnat desprinderea. Singurul moment în care Vulturii a dat semne vitale de...fotbal a fost golul lui Viorel Crăciun (24). Pe fondul unui avânt ofensiv venit din goana după egalare a adversarului, Bătrânii a speculat și a refăcut diferența pe tabelă. A urmat un fault lugubru al lui Adrian Cristea, roșu direct, inferioritate speculată de gazde și, cu 10 minute înainte de ultimul fluier- și la umbra unei exprimări care nu lăsa loc de pretenții pentru Vulturii-, meciul era jucat. Tabela a înghețat în ultimele 10 minute, gheață la mal fiind și în clasament, în dreptul formației lui Gicu Murat.

Omul meciului: Adrian Rizea – nota 8.5

 

LIGA 1. ETAPA 3. SPORTING BUCUREȘTI vs DRISTOR PREDATORS 6-4

Două formații fără punct în primele două etape din Liga 1 au oferit un meci spectaculos, chiar dacă, din punct de vedere tactic, s-a jucat fără busolă. Au rezultat 10 goluri și victoria celor de la Sporting, pretext de regalaj pentru un lot cu multe valori individuale. Dristor a condus de trei ori: 1-0, 3-2 și 4-3, finalul de joc aducând un haos tactic general pentru oaspeți, o echipă în care parcă și portarul vrea să dea gol. Cu altruismul băgat în șomaj, atacanții lui Dristor și-au vazut interesul propriu în locul unor pase decisive, Sporting a speculat și, cu Alin Iordache în zi de grație, o triplă pentru el și un gol în care a expropriat păianjenul din poarta adversă, a înclinat balanța în final. Pentru alb-verzi” au pontat cu evoluții bune: Manea, o dublă și mult efort investit, repatriatul Cosmin Pană (un gol), Ienciu Geani (doua assisturi), dar și Laurian Ivașcu (o pasă de gol), un jucător de travaliu care leagă foarte bine compartimentele.

Omul meciului: Alin Iordache – nota 9.5

 

LIGA 2C. ETAPA 3. OLDIES vs YBB 2-1

Haina-l face pe...jucător. Înnoiți ca de Paște, cu echipamente noi,mănuși noi pentru Gigi Costea, gazdele au reușit prima victorie din noul campionat. Un succes dramatic venit la capătul unui epilog nebun în care YBB a egalat, în urma unui penalty obținut după henț de kamikaze al lui Lucian Neagu, iar la ultima fază, semn că echipamentele au fost stropite cu apă din busuioc, Adrian Barbu, eroul zilei pentru gazde, a adus victoria. De partea cealaltă, YBB a resimțit oboseala după ce mai mulți jucători au participat la un turneu la Sofia, în urma căruia au ieșit mai tăvăliți decât Armata Română la Turtucaia. Fără portarul Remus Stamatoiu, cu mănușile la naftalină, căzut la datorie pe altarul sacrificiului fotbalistic subVitoșa, YBB s-a recunoscut învinsă, în urma acestui rezultat combatanetele aflându-se la egalitate de puncte, 3 din 9 posibile.

Omul meciului: Adrian Barbu – nota 9

Continue Reading

LIGA 2B. ETAPA 2. ALL FOR ONE vs FC BAFANA 1-5

Același George Jircă a condamnat adversarul la dezavantaj încă de la încălzire. Golgheterul celor de la Bafana a deschis scorul în minutul 1, All For One, cu un portar de conjunctură între buturi, managerul Marius Stancu asumându-și mănușile, pornind cu handicap încă din start. Până la pauză, oaspeții au pus ordine în pretențiile combatanților, Ghelmeci, Ciochină și Daniel Ichim au închis tabela la un scor care nu lăsa pretenții pentru All For One, 4-0. În partea secundă, Bafana a jucat la ralanti, repriza s-a terminat la egalitate, 1-1, golul de onoare al gazdelor aducând în rubrica marcatorilor numele lui Vali Filip. Diferența din prima repriză a fost hotărâtoare, astfel că, după două etape, Bafana își depunde candidatura pentru lupta la promovare, în timp ce All For One are un start ratat de meci și de sezon sezon, fără punct după două etape.  

Omul meciului: Niculae Ciochină – Nota 8

 

LIGA 2C. ETAPA 2. DREAM TEAM vs INEDIT TEAM 0-1

Inedit Team și Dream Team s-au întâlnit din nou. După ce, în Cupa Victory Cup, Inedit s-a impus, revanșa celor de la Dream Team a rămas în joc de glezne, cel puțin până la returul din competiția K.O. Chiar dacă oaspeții au un lot cu jucători mult mai înzestrați din punct de vedere tehnic, Dream Team a făcut față onorabil, Inedit și-a luat punctele după un scor puțin atipic jocului de minifotbal, victorie la limită, 1-0. Cătălin Stoenescu a marcat singurul gol al partidei, în minutul 31, fostul jucător de la District 3 reușind , astfel, să se impună la noua sa echipă. După startul șchiop de sezon- neașteptata înfrângere din prima etapă, contra celor de la Electroputere- Inedit obține o victorie de moral. De partea cealaltă, Dream Team speră să spargă gheața cât mai repede, organizarea tactică a gazdelor fiind marele câștig, o promisiune pentru rezultate mai bune.

Omul meciului: Cătălin Stoenescu – Nota 8

 

CUPA. TUR PRELIMINAR, MANȘA TUR. FCTS vs FC JUVE 1-3

FC Juve are un debut de sezon de pus în ramă, trei meciuri, trei victorii, cu mențiunea că băieții din Crângași au întâlnit echipe cu mult mai puțină experiență pe terenul de minifotbal. Alb –negrii au meritul unei organizări bune, o echipă scurtă, cu maxim două schimbări- la acest meci lotul fiind fix-, de șase jucători, lot din care fac parte jucători de execuție. Vineri a fost ziua lui Claudiu Vasile, cel care a deschis scorul repede, minutul 2, apoi, după pauză, tot el a reușit doppietta. Juve a redus turația la 3-0, scor desăvârșit de un alt Claudiu, Oprea, cu trei minute înainte de final, FCTS reușind golul de onoare, sinonim cu prima reușită din acest sezon pentru jurnaliști. 3-1 scor final, o diferență surmontabilă pentru retur în logica teoriei, în paractică, remontada fiind destul de greu plauzibilă, experiența fiind clar de partea oaspeților din acest joc.

Omul meciului: Claudiu Vasile – nota 8.5  

 

CUPA. TUR PRELIMINAR, MANȘA TUR. ELECTRICTELECOM vs DOUBLE D BUCUREȘTI 1-7

Bomba zilei în Cupa Victory Cup. Double D București, fără punct în primele două etape de campionat, a reușit o victorie la scor în fața prim-divizionarei Electrictelecom. Gazdele s-au prezentat fără schimbări, cu un lot scos de la naftalină și un portar de conjunctură. De partea cealaltă, DDB, cu Florin Buricea pe afiș, un gol de CNN  în dreptul lui, a prins o zi de carnaval. Și carnaval a fost, 7-1 pentru echipa care sezonul trecut juca în eșalonul terț Victory Cup! După ce Tolaș și Buricea au stabilit scorul primei reprize, 2-0, mult așteptata replică a celor de la Electrictelecom s-a transformat într-un război civil, printre reproșurile adversarilor, DDB configurând umilința. Buricea a reușit dubla, apoi Florin Iordan a semnat un hat-trick, iar Cătălin Moraru a dus scorul în sfera unui 7-0 de necrezut. Golul de onoare pentru Electirctelecom, o onoare serios avariată, fiind al lui Liviu Ionescu. 7-1, astfel că returul poate fi un pretext de spălare a păcatelor pentru echipa din Liga 1.

Omul meciului: Florin Buricea – nota 9,5

 

CUPA. TUR PRELIMINAR, MANȘA TUR. BRIGADA VS OSLM 0-1

Brigada – echipă care a reușit să umple foaia de joc cu 12 jucători chiar și într-o zi de vineri- rămâne, după trei meciuri în această ediție, sterilă din punct de vedere ofensiv, fără gol marcat după trei jocuri-. Și mai rămâne cu ceva, cu șanse de a accede mai departe în competișia K.O., victoria celor de la OSLM, 1-0, lăsând deschisă la masa returului pledoaria calificării. De partea cealaltă, OSLM, o formație instruită militărește ca organizare de jocu, continuă seria succeselor din acest start de ediție, 3 din 3 pentru colegii lui Mihai Stere, Renato Anghelescu fiind omul care a semnat victoria în acest joc. 1-0, scurt, italienește, de moral, bătăliile puternice ce vor urma în campionat -Liga 2B fiind una foarte valoroasă- urmând să traseze, realist, obiectivul formației.

Omul meciului: Renato Anghelescu – nota 8

 

CUPA. TUR PRELIMINAR, MANȘA TUR. BĂTRÂNII vs ARSENAL ROMÂNIA 1-3

O altă reprezentată a Ligii 1 a ieșit cu barba în piept după meciul de Cupă, însă, spre deosebire de Electrictelecom, Bătrânii păstrează speranțe pentru retur. Finaliști în competiția K.O., în ediția cu numărul 4, cei de la Bătrânii par blestemați, parcursul ultimelor două participări fiind retezat de formații din eșalonul secund (Poli United, respectiv Sporting București). Iar spectrul eliminării premature, încă din turul preliminar, este conturat, acum, de Arsenal România, o altă divizionară secundă. Tunarii” s-au impus în epilogul meciului, după o partidă în care au speculat letargia de neînțeles dintr-un final de joc în care apărarea adversă a dormit în ghete. După ce au condus cu 1-0, prin golul lui Valentin Iorga, roș-albii au fost egalați pe final de repriză, dintr-o lovitură de la 9 metri. Cu două echipe cu tactica ancorată într-un joc de distrugere, partea secundă a oferit un fotbal sun așteptări, finalul salvând partea de spectacol a reprezentației. Ionuț Nițu a înscris cu o execuție pretențioasă și, printre reproșurile cu circuit intern ale „bătrânilor”, Arsenal a mai pus un gol în matematica dublei manșe, Vali Iorga reușind doppietta, returul anunându-se foarte interesant.

Omul meciului: Valentin Iorga – nota 9

 

CUPA. TUR PRELIMINAR, MANȘA TUR. BORUSSIA BUCUREȘTI vs BULLS UNITED 3-2

După un debut în care s-au adaptat la realitățile jocului de minifotbal, “nemții” de la Borussia București au reușit prima victorie. O victorie la limită în fața unui adversar care a făcut spectacol în primele două etape de campionat, Bulls, cu două rezultate de 5-5 în seria 2A, acolo unde își desfășoara activitatea și adversara din acest joc. Alex Dascălu, cu o doppietta, a adus avantajul la pauză pentru Borussia, echipă care a început partea secundă în handicap numeric. Dani Carciug a văzut două avertismente și, într-un moment bun pentru echipă, și-a condamnat colegii la efort suplimentar. Bulls, fără motorul echipei -Vali Florea- aflat la păstrare după o suspendare primită în campionat- a speculat momentul și a redus din diferență. Golul a readus echilibrul numeric și, la scurt timp, Robert Duna a refăcut ecartul de două goluri. Gazdele au încercat să-și protejeze avantajul, tentativă reușită pe jumătate. Cu patru minute înainte de final, Ion Cristian a înscris un gol care lasă speranțele de calificare pentru retur.

Omul meciului: Robert Duna – nota 8.5  

 

CUPA. TUR PRELIMINAR, MANȘA TUR. CATALUNIA vs ANONYMOUS 1-4

Din nou un meci între formații aflate în aceeași serie, Liga 2C, acolo unde, după două etape, Catalunia avea un punct în plus față de Anonymous, adversarul direct din Cupa Victory Cup. Detaliu nesemnicativ, barometrul unui clasament nedospit fiind dereglat după meciul direct din turul Cupei, diferența fiind în favoarea celor de la Anonymous, echipă care negociază returul cu un avantaj de trei goluri (4-1). Gazdele, cu mai multă experiență la CV, au deschis scorul și au controlat partida, adversarul reușind să egaleze în finalul primului mitan, 1-1, Georgian Burungiu aducând echilibrul pe tabelă. Un echilibru declarat nul în partea secundă, atunci când Magherescu, cu realizarea dubelei personale, a readus Anonymous în avantaj, în timp ce Alex Situ si Daniel Horoncea au simplificat socoltelile returului, avantajul de trei goluri fiind o misiune destul de grea pentru Catalunia. Totuși, în minifotbal, “Dex-ul” nu are definiție pentru cuvântul imposibil!

Omul meciului: Alexandru Siru – nota 8.5

 

CUPA. TUR PRELIMINAR, MANȘA TUR. ELECTROPUTERE vs FC 1 DECEMBRIE 3-4

Meciul orgoliilor, o partidă frumoasă, între două echipe care se cunosc foarte bine. După ce Cristi Lixandru a deschis scorul pentru ilfoveni, Andrei Botea și-a validat startul perfect de sezon, un debut de ediție în care a înscris în fiecare joc. Pe val de formă se află și Lucian Ursu, mijlocașul de travaliu al oaspeților, cel care, după un sfert de oră, a adus din nou FC 1 Decembrie în avantaj și a definitivat scorul primei reprize, 2-1 pentru oaspeți. Partea secundă s-a disputat pe contre,  Vasile Stoian a marcat pentru desprinderea ilfovenilor, însă partida era departe de a se termina, ultimele 3 minute din clepsidra jocului fiind cu adevărat dramatice. Botea a făcut dubla, Costin Alexandru nu a fost de acord și, după multe minute de abstinență în fața porților adverse a dus scorul la 4-2, returul primind o doză de suspans în plus chiar la ultima strigare a primei „înfățișări”. Ilie Ștefan a stabilit scorul final, 4-3 pentru FC 1 Decembrie, manșa a doua a întâlnirii dintre cele două formații anuntându-se foarte interesantă. Tăiem deja bilete!

Omul meciului: Lucian Ursu – nota 8.5

 

 

Continue Reading

LIGA 2A. ETAPA 2. FIT CLASS vs DISTRICT 3 1-3

O partidă de calitate, echilibrată, disputată pe contre, cu multe faze de poartă. Cei doi goalkeeperi au fost la înălțime, iar după o primă repriză și jumătate în care au sigilat buturile -la pauză scorul fiind alb-, Fit Class a spart gheața. În urma unei  acțiuni în viteză, care a făcut șah-mat apărarea celor de la District 3, singur cu poarta goală, Iancu Nicolae a pus un lat sinonim cu deschiderea scorului, assistul și meritele fiind ale lui Florin Tănase. Era minutul 32 și finalul de partidă se anunța cu adevărat spectaculos. Așa a și fost. Oaspeții au egalat repede, după o colaborare perfectă între George Brumaru și Marius Căpătână. Golul a injectat încredere în gambele celor de la District, fundașul Marius Gheorghe a avut o șarjă ofensivă în jumătatea adversă și a finalizat cu un șut la colțul scurt, District trecând de la agonie la extaz în decurs de două minute. Până la final tot oaspeții au mai marcat, după o neatenție la o repunere de la margine a fundașilor de la Fit Class, Căpătână l-a găsit liber în careu pe Alex Iliuță, iar acesta a finalizat fără emoții pentru definitivarea tabelei. Victorie pentru District 3, un meci plăcut, ambele echipe fiind abonate la felicitări pentru evoluția din teren. District strânge punctaj maxim după două etape, în timp ce Fit Class ratează startul și așteaptă, cu un singur punct pe gestiune, prima victorie în această ediție.

Omul meciului: Marius Gheorghe – nota 8.5

                                                                                      

LIGA 2A. ETAPA 2. BOCA OLD BOYS vs BRÂNCUȘI TEAM 9-4

Brâncuși Team a deschis scorul după 5 minute de joc, Sebi Oprea reușind să înscrie, o postură greu de gestionat pentru o echipă obișnuită cu dezavantajul pe tabelă. Oaspeții au crezut că pot mai mult și, în loc să joace mai calculat, au forțat desprinderea, atitudine taxată dur de adversar. În acest context, până la pauză, cu o eficacitate uluitoare, Boca Old Boys a marcat la minut:’7,’8, ‚’9, Ivan o dublă și Andrei Cherciu. Trecuseră 10 minute, 3-1 pe tabelă, statistica golurilor fiind completată, până la pauză, tot de galben- albaștrii. Dan Chirvase a închis repriza și lucrurile păreau clare după 20 de minute de joc. “Argentinienii” nu s-au relaxat, iar Daniel Ivan, cu alte două reușite în debutul părții secunde, a pus de un “poker”. La 6-1, Brâncuși Team a avut o reacție de orgoliu prin Mircea Diaconescu, cel care a înscris pentru 6-2 și, pentru că i-a plăcut sentimentul, imediat, a făcut-o și în poarta echipei sale pentru un autogol în care a schimbat felicitările colegilor cu consolorile. Finalul s-a disputat cu garda jos, “la spectacol”, fiecare echipă a mai înscris de două ori, scorul final fiind de 9-4 în favoarea celor de la Boca Old Boys, echipă care, după o înfrângere în campionat și un egal spectaculos în cupă, își alintă încrederea de sine cu prima victorie la Victory Cup.

Omul meciului: Mihai Ivan- nota 9

 

LIGA 2C. ETAPA 2. POLI UNITED vs UNITED BUCUREȘTI 2-4

Partidă interesantă între două formații cu experiență la Victory Cup, două echipe care practică un fotbal în viteză. Cu propulsia mai bună în jumătatea adversă, United a reușit să se impună, chiar dacă cei de la Poli au început mai bine și au deschis scorul, în minutul 10, prin Nicolae Logofătu. Băicuș- Gradinaru- Valcu, triumviratul ofensiv al gazdelor, s-a pus în funcțiune în ultima parte a primului mitan. Băicuș și-a cinstit ghetele de vedetă cu un assist pentru Valcu, apoi Grădinaru a trecut la servire pentru golgheterul oaspeților și formația “ghidonată" de Bogdan Ciudatu întorcea evidența în ultimele 5 minute, cu două goluri (15 și ’20) care au dereglat busola tactică a gazdelor. Poli a forțat la reluare, însă cei care au înscris au fost tot băieții de la United, același Valcu speculând, cu un șut la colțul scurt, neatenția lui Dragoș Buzatu. Cu un joc în viteză, cu pase rapide în jumătatea adversă, oaspeții s-au desprins hotărâtor pe tabelă cu 8 minute înainte de final, 4-1, poker” pentru Valcu, atacant care își depune deja dosarul pentru Gheata de Aur” din Liga 2C. Gigi Marinache a fost cel care a împărtășit satisfacția platonică pentru echipa sa, cu un gol în ultimul minut, United meritând victoria în urma unui meci în care a avut mai multă calitate.  

Omul meciului: Ioan Valcu – Nota 10          

 

LIGA 2C. ETAPA 2. RTC vs SPECIALII 4-7

RTC, echipa cu cel mai frumos echipament de la Victory Cup, avea un start mulțumitor de sezon. A scăpat victoria printre degete, la ultima fază, în partida de debut de campionat, 2-2 cu Anonymous, apoi a frânt Aripile în Cupă, 6-1, precum Sampras în zilele de glorie. Și startul jocului cu Specialii era de bun augur, Laurențiu Militaru a deschis scorul repede, însă, până la pauză, jurnaliștii au scris cronica meciului.  Gheorghe Badea a egalat și tot el a închis repriza, între golurile lui, tabela consemnându-l și pe Alex Stochiță, traducerea în cifre, 3-1 pentru Specialii. Cu experiența bătăliilor din Liga 1, jocuri în care a purtat armura celor de la Warnița, Robert Stamate a declarat nul avantajul oaspeților cu o dublă în două minute (’28, ’30). Partida avea ritm de handbal, însă mai puțin tactică, ambele echipe năpustindu-se asupra careului advers. Ultimele 10 minute au adus mai multă luciditate pentru Specialii, echipa coordonată de Elsion Vaso și Iulian Anghel reușind să se impună, chiar și cu două absențe importante – Nae Constantin și Robert Bistriceanu-, e adevărat, cu largul concurs al fundașilor adverși. În ultimele 10 minute s-au mai înscris 5 goluri, toate fiind reușite de gazde, însă doar 4 s-au pus în contul lor. Iulian Ciunel a marcat cu exprimarea unui atacant de rasă, Gheorghe Badea a înfăptuit tripla, la fel și Alex Stochiță, în timp ce Iulian Anghel a marcat în propria poartă, recensământul tabelei, 7-4, aducând creșterea punctajului în clasament pentru Specialii.

Omul meciului: Alex Stochita – nota 9

 

LIGA 2A. ETAPA 2. FORZA JUNIOR vs YOUNG BOYS 4-8

Young Boys se impune în fața celor de la Forza Junior, chiar dacă au început partida cu handicap, Cătălin Duculescu reușind să deschidă scorul pentru gazde (‘6). Până la pauză, Bogdan Ghiceanu a întors evidența tabelei cu o dublă care a descătușat echipa coordonată de Alex Munteanu. Sub ochii umezi de frustrare ai golgheterului Vlad Bălău (te așteptăm cât mai repede pe teren!), căzut pe altarul sacrificiului fotbalistic la o miuță, Young Boys s-a desprins, în primele 5 minute ale reprizei secunde, la 5-1 pe tabelă. De aici, Young Boys a schimbat tactica într-o așezare de tip…”caterincă cu budincă”, Munteanu a pus crosa strâmb și a înscris în propria poartă, apoi adversarul s-a apropiat la două goluri, astfel că a fost nevoie de Răzvan Musea. Fotbalist cu instrucțiuni de utilizare clare în acest meci: a se folosi în caz de urgență. Un hat-trick servit cât l-ai fi așteptat pe “41” în stație la Lujerului și configurarea victorie, 8-4 pentru Young Boys.

Omul meciului: Bogdan Ghiceanu – nota 9.5

 

LIGA 2B. ETAPA 2. ARSENAL 2012 vs FC SPARTANII 3-10

Arsenal 2012 a intrat fără chef, a continuat fără chef și a terminat fără chef, iar după un asemenea meci, Ionuț Tanase, managerul celor de la Arsenal, a rămas și fără chef de bere . Stenograma meciului este precum  prospectul la pâinea fără sare, 3-0 după 10 minute, revenirea gazdelor fiind, tot timpul, la stadiul de tentativă. Spartanii nu a avut milă și au demantelat adversarul, unul apatic, scorul final fiind sugestiv pentru anemia din jocul gazdelor, o echipă care  stă agățată de pretențiile campionei Ligii 3, pretenții lăsate la mezat în acest start de sezon. De partea cealaltă, Spartanii și-a făcut treaba, Paul Tecaru a marcat hat-trick, Grigoroșcuță a confirmat încrederea colegilor pentru înregimentarea sa, per total, echipa s-a mișcat bine, onorând statutul de favorită în această serie puternică.

Omul meciului: Marian Caramalau- nota 8.5  

 

Continue Reading

LIGA 1. ETAPA 2. PĂDURARII D.T. vs HOOLIGANS UTD 4-2

Hooligans Utd venea după un debut bun de sezon, victorie, 4-2, cu Vulturii, de partea cealaltă, Pădurarii reușise același scor, însă pentru ei era vorba de o înfrângere, cu Pac Pac. După 40 de minute de joc cu intensitate, din nou, poartă în casă”, de data asta pentru Pădurarii D.T, 4-2. Marius Agoroae a fost letal pentru gazdele jocului de miercuri, un șpiț cât se poate de sănătos după o recuperare din gheta strâmbă a lui Cristi Burlacu și , apoi, „schema țapinarului”.  Corner, Agoroae la bara a doua, nemarcat, și mai era nevoie de un lat pentru 2-0, pasa fiind opera fundașului Claudiu Varaci. Hooligans Utd a revenit în joc printr-un penalty obținut și fructificat de Mădălin Răduca în finalul primului mitan și, astfel, repriza a doua se anunța incandescentă. Jumătatea secundă a început cu asaltul celor de Hooligans Utd , repatriatul Cosmin Croitoru a reușit egalarea și Petruț Mattheus simțea că scenariul jocului cu Vulturii – meci în care echipa sa a fost condusă cu 2-0 și a reușit să întoarcă -  se va repeta. De repetat s-a repetat letargia fundașilor săi de la golul lui Agoroae. Cu inocența unui pensionar lăsat fără pensie pentru a doua oară la „alba – neagra”, jucătorii de la Hooligans l-au uitat din nou pe Agoroae lipit de bara a doua. Copy- paste schema țapinarului”, cu mențiunea că de data asta a fost vorba de o lovitură liberă și, cu 10 minute înainte de final, pădurarii” reveneau în avantaj. Punct și de la capăt, gazdele cantonate în propria jumătate, cu un joc pe contră, oaspeții năpustiți peste fortul păzit de Mihnea Bădiță. Și așa cum a fost tot meciul, la ultima fază, Păduarii D.T. avea să fructifice o nouă eroare a adversarului. George Dumitrache a lobat cu rafinament chirurgical o minge primită cadou de la portarul advers și a închis un meci în care, pentru cadourile primite, gazdele ar trebui să le aprindă o lumânare la vii adversarilor.

Omul meciului: Marius Agoroae – nota 9.5                   

 

LIGA 2B. ETAPA 2. FC TS vs ECHIPA DIN VIS 0-4

Cu toate pretențiile clasamentului la purtător, cei de la Echipa din Vis aveau un singur semn pe bilet, victoria. Chiar și cu absențele coordonatotului Ionuț Rizu și vârfului Bogdan Floarea, ambii suspendați, oaspeții s-au impus în fața unui adversar care joacă pentru un tonus mai bun. Bogdan Stanciulescu și Mădălin Purice au rezolvat cazul cu o doppietta pe cap de jucător, Echipa din Vis, parcă dorind să nu se complice, reușind un avantaj de trei goluri după 12 minute de joc. Dacă Echipa din Vis începe cu demaraj și strânge 6 puncte în primele două etape, FC TS se află în căutarea primului gol în această ediție, tema pentru acasă fiind lecția ofensivă, organizarea defensivă, față de sezonul trecut - atunci când echipa a participat în eșalonul terț Victory Cup- , fiind, clar, îmbunătățită.

Omul meciului: Bogdan Stanciulescu – Nota 8

 

LIGA 1. ETAPA 2. LUDICOM ART vs FC ONEȘTI 5-2

Ludicom Art s-a impus la trei goluri diferență, însă victoria a venit cu sughițuri, în ultimele minute, după ce FC Onești a condus în două rânduri. După o primă repriză echilibrată, în care, așa cum era normal, gazdele au avut mai mult mingea, însă adversarul a ermetizat perfect propria jumătate – fundașii Andrei Crețu Adi Goagă fiind, din nou, magistrali- FC Onești a dat lovitura și a deschis scorul în epilogul mitanului, minutul 18, Ionuț Popescu fiind trecut pe tabelă după ce a fructificat o lovitură de la 9 metri. Tot dintr-o fază fixă, de data asta cu metri mai aproape de buturi și la celaltă poartă, din penalty, a venit și egalarea, la următoarea fază. A executat Marin Vasile, cel care, la Ludicom, are rolul ciocănelului din autobuz folosibil la nevoie, în cazul nostru... la penalty. Fără emoții și fără artificii de data asta și... era 1-1. Repriza secundă a început prost pentru gazde, ibericul Ruben Rodrigues a readus FC Onești în avantaj cu un șut fără speranță pentru portarul advers, iar Ludicom trebuia să își reia asaltul în fața unei formații care te poate scoatre din sărite cu o defensivă parcă turnată în fier beton. Din păcate pentru scutul din fața lui Mihai Ionel, Adi Goagă nu a mai putut continua, iar acest handicap avea să fie hotărâtor. Oneștiul a rezistat până în ultimele 7 minute, însă barajul defensiv a crăpat, prima oară, în minutul 33, atunci când Viorel Moraru a reușit egalarea. Din nou, Petrică Toader a părăsit santinela și a urcat pentru a aduce superioritate în jumătatea adeversă, o dublă în două minute pentru, poate, cel mai  bun fundaș din competiție și era clar că Oneștiul trecea pe low baterry. Marin Vasile a reușit, la rândul lui, dubla, eficența sa fiind ca unui jucător de handbal care contemplează cu retragerea, 3 minute pe teren, două goluri pe tabelă.

Omul meciului: Petrică Toader – nota 9.5

 

LIGA 2B. ETAPA 2. PEȘTII vs IACOBINII 1-9

În horoscopul Victory Cup, zodia pesti se scrie acordat. Din pacate, startul campionatului l-a adus pe mercur retrograd în clasament, două meciuri, două înfrângeri, 4 goluri marcate, 16 primite, semn că nici Urania nu ar avea vreo soluție, poate prima perioadă de transferuri să poată schimba ascendentul. De partea cealaltă, pentru Iacobinii planetele s-au aliniat perfect, șase puncte și, după această zi, prima poziție în clasamentul încă crud al Ligii 2B. Partida cu guvizii seriei -ultimul loc pentru Peștii după eșecurile dureroase din acest start de ediție- a fost la discreția oaspeților. După 1-1 în minutul 5, Iacobinii a trecut în avantaj la finalul primelor 10 minute, acesta fiind și scorul primului mitan. Partea secundă a fost un pas de defilare pentru oaspeți, încă din start Daniel Mande a majorat diferența, Popa Cătălin a reușit dubla, mingea fiind scoasă de gazde din plasă cu proximitatea unei comenzi la taxi. Cu bunăvoința iacobinilor s-a terminat 9-1, colegii lui Adelin Stoica decelerând în ultimele 5 minute. După două etape, gazdele trebuie să schimbe ceva pentru a-și salva solzii de la altfel de umilințe.

Omul meciului: Cătălin Popa – nota 8.5

 

LIGA 2C. ETAPA 2. ELECTROPUTERE vs ANONYMOUS 3-3

“Pe nemți i-ai bătut când îi vezi în autocar”. Chiar dacă nu sunt nemți și nici nu vin cu autocarul la Victory Cup, trebuie știut că... pe Anonymous i-ai bătut când îi vezi în parcarea de la Smart Arena. Pot depune mărturie cei de la RTC, egalați la ultima fază a meciului din prima etapă și, mai nou, Electroputere, formație care a avut aceeași soartă miercuri. 3-3 după un meci frumos, spunem noi un rezultat echitabil. Andrei Botea a fost, din nou, locomotiva gazdelor, o dublă pentru fostul jucător din Liga 1, asta după ce, în prima etapă a reușit o triplă, frustratrea gazdelor fiind cu atât mai mare, mai ales că au condus de fiecare dată. Am lăsat la final numele lui Magherescu Gabriel, mai ales că așa pare că-i place, acesta fiind, din nou, eroul celor de la Anonymous. Pentru al doilea meci consecutiv, Magherescu dovedește un sânge rece ce l-ar face invidios și pe Pippo Inzaghi și înscrie în muchia meciului, la ultima fază, salvând un punct pentru echipa lui, poziționarea la fazele fixe fiind specialitatea casei. Prin acest egal, Electroputere strânge 4 puncte, Anonymous reușind două puncte de efect, poate mai pline de satisfacție decât o victorie la scor.

Omul meciului: Gabriel Magherescu – nota 9

 

LIGA 2A. ETAPA 2. BORUSSIA BUCUREȘTI – FC JUVE 1-3

Cu absențe importante în lot și fără vreo schimbare la dispoziție, FC Juve a trecut cu bine peste acest meci și a obținut cele trei puncte puse în joc. Cu o experiență mult mai mare decât a adversurului, Borussia a umplut foaia de joc, băieții din Crângași s-au impus la capătul unui meci destul de încâlcit, cu multe bâlbe tehnice de ambele părți. Cosmin Sava a fost MVP-ul din tabăra oaspeților în prima repriză, după ce a deschis scorul repede, în minutul 5, Sava reușind să își readucă echipa în avantaj chiar la ultima fază a primelor  20 de minute. Cu un minut înainte, Borussia reușea să egaleze, gazdele plătind la secundă lipsa de concentrare în defensivă, după ce au rămas cu mânile pe sus de parcă le-ar fi curs sânge din nas, solicitând un fault. Claudiu Vasile a înscris, la trei minute de la reluare, pentru desprinderea alb- negrilor. Până la final nu s-a mai întâmplat nimic, FC Juve începe perfect sezonul, cu două victorii sudate, de partea cealaltă, Borussia având nevoie de o reconfigurare a foii de parcurs, exprimarea echipei fiind destul de crudă.

Omul meciului: Cosmin Sava – nota 8

 

LIGA 2B. ETAPA 2. WARRIORS vs OSLM 3-5

OSLM are un start de sezon bun, două victorii cu adversari din categoria de acomodare, iar după succesul fără gol primit cu FC TS, din debutul ediției, colegii lui Mihai Stere, absent la acest joc, reușesc alte trei puncte în fața celor de la Worriors -niciun punct după două jocuri-. Băieții din Popești au avut emoții timp de cinci minute, atât cât a durat avantajul echipei din Buftea, golul deschiderii scorului fiind reușit de Cătălin Militaru, cel care a semnat palida consolare a gazdelor în acest meci, un hat-trick pentru jucătorul din tabăra formației învinse. OSLM a întors evidența până la pauză, Doru Ghiță și Adrian Ivan fiind subsemnați pe tabelă, în partea secundă, oaspeții având jocul la discreție. După ce Marian Cornescu a semnat desprinderea, Ivan a făcut dubla, iar Alexandru Kosarus a amputat orice pretenție pentru punct a adversarului, Warriors având ultimul cuvânt în dialogul statisticii, cu ultimele două goluri ale meciului. Prea puțin, victoria OSLM-ului fiind incontestabilă. Urmează, pentru o echipă cu pretenții, așa cum este cea manageriată de Mihai Stere, meciuri cu adversari mult mai puternici, iar această serie nu duce lipsă de calitate.

Omul meciului: Adrian Ivan – Nota 8

 

LIGA 2B. ETAPA 2. BLACK ACES vs FC 1 DECEMBRIE 0-3

Partidă cu ritm și un deznodământ, după părerea autorului, un pic nedrept, gazdele meritând cel puțin un gol în acest joc în care au pus rezistență serioasă ilfovenilor. Black Aces este o echipă legată, cu realții de joc, la acest meci plătind tribul lipsei de concentrare în fața porții, Silvester Starcea fiind în zi de grație. După un sfert de oră în care s-a alergat mult, Lucian “Gattuso” Ursu, omul fără plămâni din tabăra oaspeților, a lipit mingea de șiret și a deschis scorul cu un șut care a scuturat plasa bravului portar advers, la rândul lui cu o evoluție bună. Chiar înainte de pauză, Marius Drăgănuță a majorat diferența, însă Black Aces nu a acuzat șocul golului primit în muchia reprizei. Gazdele au încercat golul de onoare în partea secundă- pe care, repet, l-ar fi meritat cu prisosință-, însă cei care au înscris au fost tot cei de la FC 1 Decembrie. Ovidiu Sîrcă a închis meciul în minutul 39, o partidă în care golgheterul Alexandru Richard a fost în carantină din punct de vedere al eficienței.  

Omul meciului: Lucian Ursu – nota 8

 

LIGA 2A. ETAPA 2. BRIGADA vs ARIPILE BUCUREȘTI 0-4

Două echipe cu sechele după prima săptămână competițională a ediției cu numărul 8, Brigada venea după o înfrângere, 8-0, cu Bandiții, Aripile după două meciuri în care a încasat câte 6 goluri, cu Olimpia în campionat, respectiv RTC în Cupă. Prima repriză s-a jucat pe contre, fiecare dintre combatante putând să intre în avantaj la pauză. S-a termiant cu un scor alb, 0-0, ultimele zece minute ale partidei fiind hotărâtoare. Oaspeții au fost mai lucizi și, între minutele 29 și 36 și-au adjudecat victoria, 4-0, Marian Bănică o dublă, Gabi Moroșanu și Gabi Vasiloaie fiind marcatorii celor de la Aripile. De partea cealată, Brigada își păstrează prohibiția ofensivă, după două meciuri nereușind să marcheze vreun gol, atacanții fiind în zodia irosirii în acest start de campionat.

Omul meciului: Marian Bănică – nota 8

 

LIGA 2C. ETAPA 2. DACII LIBERI vs FC KALIMA 2-4

Două echipe cu un start știrb de sezon au oferit un meci pe contre. Kalima a fost echipa mai bună, însă, foarte bine, oaspeții puteau să piardă puncte în această partidă. Momentul culminant al meciului a avut loc la scorul de 3-2 pentru Kalima, atunci când Dacii Liberi a beneficiat de o lovitură de la 7 metri, însă omul care reușise până atunci ambele goluri ale gazdelor nu a reușit să fructifice din penalty. În loc de 3-3, la următoarea fază s-a făcut 4-2. Era minutul 32 și soarta jocului era pecetluită că, nue așa,...așa-i în fotbal”. Astfel, FC Kalima, echipă care s-a înscris ancorată de pretenții la Victory Cup, a reușit prima victorie. Fost ;a DDB, Eduard Manea a fost MVP-ul oaspeților, de partea cealaltă, în formația manageriată de Dragăș Popescu, Ionuț Pârvu fiind și înger și demon.

Omul meciului: Eduard Manea – nota 8

 

Continue Reading

LIGA 1. ETAPA 2. DRISTOR PREDATORS vs PRONOSTIC SPORTIV 2-16

Scorul nu lasă loc de prea multe comentarii, Pronostic a răzbunat înfrângerea din prima etapă, cu Cinema City, Dristor Predators, o altă nou-promovată, având rol de pansament pe rană. Opt minute a fost termenul de valabilitate pentru pretențiile gazdelor, perioadă în care vicecampioana ultimelor două ediții s-a aruncat în atac, Petre Marin a trimis în transversală cu toată poarta goală, iar Stelian Stancu a spart gheața. Cu copca făcută pe tabelă, Dristor a intrat la apă și, până la pauză, lucrurile erau clare, 5-0. Fără milă și cu sechelele jocului cu Cinema, atunci când au condus de trei ori și s-au relaxat, nefiind iertați de adversar, oaspeții au fost ca un tăvălug în partea secundă. Dacă în prima repriză Sorin Paraschiv a fost călăul gazdelor, în partea secundă sentința au dat-o de Dragoș Bogdan și Bogdan Pătrașcu, cazierul celor de la Dristor Predators fiind umplut cu 16 goluri încasate în 40 de minute, pentru o astfel de isparavă fiind nevoie arhiva Victory Cup a meciurilor disputate în ediția 4, pe un teren cu porțile mult mai mari.

Omul meciului: Bogdan Pătrașcu – nota 9

 

LIGA 2A. ETAPA 2. FC OLIMPIA vs BULLS UNITED 5-5

Meci nebun, o partidă care a avut toate ingredientele spectacolului. Goluri frumoase, o revenire spectaculoasă, ratări de smuls părul din scalp, penalty-uri, eliminări, dramatism și suspans până în ultima secundă. Trei rânduri în litere care se traduc, simplu, în cifre: 5-5 scor final, „taurii” fiind la al doilea meci terminat cu acest scor, după isprava din prima rundă, cu Fit Class. FC Olimpia a început meciul cum l-a terminat pe cel de debut, cu Aripile, victorie 6-1, adică pe va. Gazdele au deschis scorul prin Ștefan Gheorghe și, după ce Bulls a egalat rapid, prin Adrian Meilă, se părea că Olimpia are meciul la discreție. La pauză a fost 3-2, Meilă a bigat și propria poartă, Gheorghe a realizat dubla personală și, de aici, la 5-2 în favoarea gazdelor, minutul 24, planetele s-au reorientat în dușmănia jucătorilor de la Olimpia. Până la final, Bulls a revenit spectaculos, pe fondul irosirii adversarului, echipă care a ratat situații uriașe, asta în timp ce combatanta a înscris și a inflamat finalul partidei. Un final de Aspacardin, taurii” au beneficiat de un penalty, l-au ratat, apoi, Vali Florea a fost eliminat în urma a două avertismente în decurs de câteva secunde, iar la ultima fază, Bulls a mai primit o lovitură de la 7 metri. De data asta fructificată, astfel că Olimpia a pierdut două puncte, în timp ce Bulls a câștigat unul, in extremis, după un meci cu mult dramatism.

Omul meciului: Cătălin Lăcătuș – nota 8

 

LIGA 1. ETAPA 2. FC CINEMA CITY vs SPORTING BUCUREȘTI 4-3

“Derby-ul facebook-ului” a început cu o perioadă de respect reciproc, o tatonare lungă de aproape un sfert de oră în care nu a ieșit nici măcar de un “like” amărât. Oaspeții au deschis scorul, share pe tabelă Laurian Ivașcu după o acșiune individuală marca Gică Popescu, Ibvașcu fiind, poate, cel mai bun jucător din tabăra alb-verzilor în acest meci. După aproape o repriză în care și-au dat ignore reciproc, spiritele s-au aprins în minutul 17, Filip și Alex Vasile s-au înfierbântat, au trecut pe unfriend, iar la următoarea fază fostul jucător de la FC Drumul Taberei l-a imitat pe Griezmann. Era 2-0, scorul pauzei și, cu acest avantaj și la umbra letargiei adversarului, Sporting flirta cu dulcea răzbunare. Radu Ciupitu a dat semnalul revenirii la trei minute de la reluare, însă, instant, Laurian Ivașcu, cu un șut care mangâiat cocoașa unui adversar cât să deruteze busola portarului, a refăcut diferența de două goluri pe tabelă. Un gol care ar fi trebuit să “toarne plumb” în ghetele adversarului. Plumb a fost, însă în gambele celor de la Sporting, cei care s-au baricadat în propriul careu, iar, dacă nu ar fi fost copertina de la Smart Arena, disperarea din degăjările lor ar fi perturbat traficul aerian de pe Otopeni. Singurele încercări ofensive au fost catapultările portarului pentru Cătălin Manea, un jucător care, la Sporting, joacă prea mult cu spatele la poartă și nu reușește să își pună în valoare arma secretă, șutul letal de la distanță, devenit nul odată cu transferul de la Hooligand Utd. Ultimele 10 minute au fost fatale pentru Sporting, Mădălin Ciupitu și-a readus echipa în joc, iar Florin Odobeanu i-a adus victoria, cu o dublă în minutele 36, respectiv 39. În epilog, Filip și Odobeanu s-au ales cu un „block” din partea arbitrului, fluierul final aducând fiesta celor de la Cinema City. Astfel, după un meci de calitate, răzbunarea celor de la Sporting a rămas în joc de glezne cel puțin până la retur. În clasament, Cinema face 6 puncte, Sporting râmâne pe 0, iar pe facebook se poate întâmpla orice.

Omul meciului: Adrian Odobeanu – nota 8

                                                                                   

LIGA 2C. ETAPA 2. OLDIES vs ARSENAL ROMÂNIA 2-7

Două echipe care, după două etape scurse din această ediție, au stări de spirit total diferite. Cei de la Oldies se dovedesc și în acest campionat buni încasatori, în timp ce Arsenal România își reiterează pretențiile de promovare, iar startul o recomandă, procentaj maxim după  două etape. Cu aniversatul și, în același timp accidentatul Gheorghe Costea între buturi (LA MULTI ANI!), gazdele s-au predat încă din start, după 7 minute de joc “tunarii” având avantaj de 3 goluri. Spălățelu a reușit dubla, Vali Iorga a făcut 3-0, Oldies reușind să puncteze, în minutul 18, prin Ionuț Postolache. Prima jumătate a reprizei secunde nu a mai deranjat tabela, ultimele zece minute fiind mult mai productive pentru statistica jocului. Vlad Burlacu s-a crezut Florin Prunea și, după un reflex de zile mari, chiar pe linia porții, a văzut roșu” direct și va fi nominalizat pentru portarul săptămânii în Liga 2C. Albert Cârciumaru a transformat penalty-ul și, tot el, imediat după repunerea balonului în joc, a făcut 5-1. Turnul de control Irimia a înscris și în acest meci, Cojoc a mai îndulcit gustul de fiere redat de realitatea tabelei, însă Arsenal, prin Gabi Dudău, a sigilat tabela la scorul de 7-2.

Omul meciului: Iorga Mircea Valentin – nota 9

 

LIGA 2C. ETAPA 2. YBB  vs CATALUNIA 3-1

Culmea fotbalului. Catalunia a marcat de trei ori, iar YBB a câștigat cu 3-1. Secretul îl deține Ovidiu Farcaș (Catalunia), cel care, la scorul de 1-0 pentru echipa sa, a înscris de două ori în propria poartă. La pauză, după un joc cu o filozofie simplă; focu la ei, chiar și Puigdmont ar fi fost mândru de oaspeți. Avantaj minim, 1-0, reușit pe final, cu multă muncă, Georgian Burungiu fiind abonat la felicitări. La reluare, Farcaș a lovit pentru 1-1 și, când meciul se îndrepta spre un rezultat de egalitate, a făcut o boacăna mare cât Sagrada Familia. Din nou autogol, Farcaș fiind, practic, mai ghinionist decât Gaudi. S-a terminat 3-1, Tudor Baciu stricând statistica, fără reușita lui, YBB putând să câștige meciul fără să dea gol.

Omul meciului: Ovidiu Farcaș – fără notă

 

LIGA 1. ETAPA 2. ELECTRICTELECOM vs BĂTRÂNII 1-2

Două echipe care, ediția trecută, s-au luptat pentru salvarea de la retrogreadare. Partida nu a fost foarte ofertantă, robinsonadele lui Bogdan Niță din prima repriză reprezentând partea de spectacol din debutul meciului. Bătrânii s-a impus printr-o organizare mult mai bună, 12 jucători la teren, de partea cealaltă, gazdele având la dispoziție o singură rezervă. Și au mai avut ceva Bătrânii! Experiența a doi jucători cu multe meciuri de Liga 1 în CV: Nicu Epaminonda și Soruin Pană. Fostul fotbalist de la Otopeni și Concordia a și reușit golul de 2-0 (minutul 26), în prima repriză, după un assist al managerul Ionuț Radu, oaspeții reușind să modifice tabela pentru prima oară. Alex Faur, cu un gol care a venit cu patru minute înainte de finalul meciului, a animat epilogul unui meci, așa cum am mai spus, zgârcit, cei de la Bătrânii fiind singurii beneficiari: trei puncte, primele în acest sezon, de la partea cealaltă, după două etape scurse, fiind vid în clasament.

Omul meciului: Sorin Pană – nota 8

 

LIGA 1. ETAPA 2. FC WIZARDS vs PAC PAC 2-2

Meci frumos între două echipe care au performat în debutul sezonului. FC Wizards a trecut de Sporting București, Pac Pac a învins Pădurarii D.T.. S-a alergat mult, s-a jucat pe contre, rezultatul fiind echitabil. Oaspeții au deschis scorul în minutul 7 prin Ilie Romulus, însă la pauză erau conduși, vrăjitorii reușind să întoarcă evidența în două minute. Gabi Neacșu a înscris pentru 1-1, ’13, două minute mai târziu, după o acțiune fulgerătoare și o pasă din prima, cu valoare de assist, a lui Vali Dogaru, Marian Botezatu a adus gazdele în avantaj. Condamnați de tabelă, cei de Pac Pac au dominat în partea secundă, s-au deschis și, pe contră, Wizards putea să închidă meciul. Nu au făcut-o, iar oaspeții au reușit, cu cinci minute înainte de final, golul egalizator, un rezultat, așa cum am punctat și mai sus, echitabil, ambele echipe reușind să contabilizeze patru puncte după două etape.

Omul meciului: Ilie Romulus – Nota 8

 

LIGA 2A. ETAPA 2. FC EAGLES vs BANDIȚII 3-2

Meci de coșmar pentru gazde, Bandiții a condus ostilitățile pe teren, a condus și pe tabelă, 2-0 la pauză, după dubla lui Ovidiu Chirică, însă a pierdut totul în partea secundă, în fața unui adversar, FC Eagles, care a stat la cutie și a curentat pe contră. O victorie tactică și un pic norocoasă a gazdelor. Scurt, minutele 23 și 24, Marian Stancu a reușit să anuleze avantajul de două goluri reușit de “bandiți” în primul mitan. Cu balonul lăsat gaj adversarului, Bandiții având mai mult inițiativa, FC Eagles a dat lovitura de grație la ultima fază, Mihai Marascu fiind un fel de Toto Schillaci pentru echipa sa, o formație care, în acest meci, a părut că s-a inspirit din tactica squadrei azurrra. Și i-a ieșit!

Omul meciului: Mihai Marascu – nota 8.5

 

LIGA 1. ETAPA 2. VULTURII vs FC IALOMIȚA 0-1

Chiar dăcă s-a marcat o singură data, partida a fost plăcută, s-a ratat la kilogram la ambele porți, FC Ialomița irosind, în repriza secundă, două penalty-uri, unul parat de portarul gazdelor cu un reflex a la Duckadam, celălalt executat, cu multă sete și puțină rațiune, în stâlpul porții de Costin Bordei. Și dacă tot am pomenit de portarul gazdelor, trebuie să menționăm și evoluția colegului dintre buturile adverse, Florin Mocanu, cel care a prins o zi de grație și i-a băgat pe adversari în depresie. Scorul final a fost stabilit în minutul 9, un nou pretext pentru Marius Geantă, managerul celor de la FC Ialomița, să se felicite pentru înregimentarea lui Bogdan Patrianca, un număr 9 veritabil. După două meciuri din noua ediție, combatantele din acest meci au stări de spirit total diferite. Bine aranjată în teren, FC Ialomița a strâns punctaj maxim și se anunță o echipă cu un cuvânt greu în Liga 1, în timp ce Vulturii e pe 0 și pare că nu a învățat nimic din experiența sezonului trecut, în timp ce, din punct de vedere tactic, echipa parcă simte lipsa unui fotbalist care să lege compartimentele.

Omul meciului: Florin Mocanu – nota 9.5

 

LIGA 2B. ETAPA 2. DOUBLE D vs FPAR 3-8

Victorie facilă pentru FPAR în urma unui start fulgerător, atât de meci, cât și de campionat, după două meciuri, oaspeții reușind punctaj maxim, moralul fiind energizat cu un golaveraj- 15-6-  și fotoliul de lider într-un clasament încă crud și într-o serie în care se vor pierde multe puncte. După 10 minute, FPAR avea avantaj de trei goluri, marșul oaspeților fiind temperat de golul lui Aurelian Buzală. FPAR a taxat tupeul adversarului și a vrut să facă ordine în lucruri până la pauză, scorul primului mitan lăsând speranțele leului în fața euro pentru DDB, 5-1. După pauză, Florin Buricea a reușit o dublă, 21 și 25, prin care a înmugurit speranțele dinamoviștilor, în ultimele 10 minute golgheterul Dragoș Craiovan reușind un hat-trick pentru distrugerea iluziilor din gambele combatanților. Dacă oaspeții au punctaj maxim, DDB, care a beneficiat de două penalty-uri în acest meci- procentaj de productivitate pe tabelă de 50% la acest capitol- a ratat startul de sezon și, fără punct, colegii monumentului de determinare care este Florin Buricea rămân țintuiți în block start.

Omul meciului: Dragos Craiovan – nota 9

 

 

Continue Reading

LIGA 2A. ETAPA 1. YOUNG BOYS vs BORUSSIA BUCUREȘTI 7-1

Ultimul joc al etapei 1 în Liga 2A a adus față în față favorita Young Boys și Borussia București, formația care începea meciul cu pretenția unui rezultat surpriză. Gazdele au început cu motoarele turate și au deschis scorul încă de la vestiare, Răzvan Musea reușind un gol foarte rapid, minutul 2. Cei de la Borussia nu s-au lăsat intimidați, s-a jucat tare, cu mărturii pe tibii, partida a avut ritm, însă, până la pauză, nu a mai avut goluri. Oaspeții au reușit să egaleze la trei minute de la reluare, moment în care Young Boys a forțat pentru a evita eventualele complicații pe traseu. Minutul și golul, același Musea (25), Marius Miron (26) și, din nou, înfăptuirea triplei personale, Musea (27). Cât a mai atins Borussia mingea de trei ori, Young Boys a mai înscris o dată, de data asta prin vârful de lance, Vlad Bălău, cel care, până atunci a dat-o-n bară, la propriu, fiind un adevărat monument al irosirii. La 5-1, gazdele au trecut la tiki-taka, scorul final fiind completat în ultimele două minute, tot de Young Boys, cu două reușite ale lui Munteanu și Miron. 7-1, start lansat pentru echipa care, ediția trecută, a prins barajul de promovare.

Omul meciului: Răzvan Musea – nota 9                        

 

LIGA 2C. ETAPA 1. SPECIALII vs OLDIES 7-2

Specialii, fără piesele de rezistență Iulian Anghel și Nae Constantin, a trăit periculos timp de o repriză, prima parte aducând avantajul minim al celor de la Oldies. Cosmin Bărbulescu a marcat în minutul 5, apoi oaspeții au reușit – și cu puțină șansă- să păstreze diferența pe tabelă, pe contră, colegii lui Gheorghe Costea fiind aproape de a majora scorul. Vlad Burlacu s-a apărat ca un kamikaze, însă, după pauză, valoarea individuală a gazdelor și-a spus cuvântul. În două minute, Gheorghe Badea și Robert Bistriceanu au depășit eroica apărare condusă de Elvis Gheocucescu, revenit un pic mai rotund după această pauză.  De aici s-a jucat la o singură poartă, a realizat dubla și întârziatul Alex Stochiță, iar scorul final, 7-2, după un 2 pauză/1 final ca la carte, nu lasă loc de alte comentarii.

Omul meciului: Gheorghe Badea – Nota 8

 

CUPA. TURUL TURULUI PRELIMINAR. FC WIZARDS vs ECHIPA DIN VIS 3-3

Un meci care promitea s-a terminat cu șase goluri, răsturnări de situație, doi eliminați și confirmarea formei de zile mari a lui Vali Dogaru (Wizards). După ce a reușit o triplă în prima etapă a Ligii 1, cu Sporting București, atacantul vrăjitorilor a bifat dubla în meciul cu Echipa din Vis. Bogdan Floarea a deschis scorul după un sfert de oră de joc, iar la pauză, de mână cu Ionuț Rizu și cu nervii la purtător, cel poreclit de colegi Suarez a rămas pe bancă, după ce a fost eliminat pentru proteste. Scorul pauzei a fost 1-1, Dogaru a restabilit egalitatea și tot el a înscris pentru avantajul gazdelor. Nici nu era greu, deoarece  Echipa din Vis rămăsese în trei oameni de câmp.  A urmat egalitatea, numerică și pe tabelă, Vlad Tocariuc a făcut 2-2, iar Bogdan Stănciulescu a readus, două minute mai târziu, avantajul celor de la Echipa din Vis. Fără să pară foarte interesați de competiția K.O., Wizards a egalat din nou, cu trei minute înainte de final, gol Vlad Șerban, 3-3 fiind rezultatul final, soarta calificării fiind în joc de glezne pentru retur.

Omul meciului: Vali Dogaru- nota 8

 

CUPA. TURUL TURULUI PRELIMINAR. FC EAGLES vs FORZA JUNIOR 2-4

Partidă a orgoliilor după ce mai mulți jucători de la FC Eagles au orchestrat o „lovitură de stat” la FC Business, echipa care și-a schimbat numele în Forza Junior. Oaspeții le-au plătit nota „dezertorilor” în prima repriză, 3-0 la pauză, scor de neprezentare, după un autogol în debut și o reușită în ultimul minut al primului mitan, după o evoluție mult mai consistentă din punct de vedere tactic a celor de la Forza Junior. FC Eagles a răspuns după pauză, un gol rapid în minutul 23 al lui Alex Velniciuc, diferența de trei lungimi fiind refăcută, cinci minute mai târziu, de Radu Furnea, dintr-un penalty care a aprins portavocea protestelor în tabăra gazdelor. Gazde care au conștientizat că nu e nimic pierdut, manșa secundă pastrând suspansul calificării, după reușita din minutul 37 al lui George Cojocaru, la minifotbal, diferența de două goluri fiind infimă.

Omul meciului: Lucian Stroe – nota 8  

 

CUPA. TURUL TURULUI PRELIMINAR. RTC vs ARIPILE BUCUREȘTI 6-1

Dacă ne raportăm la valorile fotbalului românesc, după rezultatele din prima săptămână a aceastei ediții, la Aripile s-ar impune un șoc la echipă tradus prin demiterea managerului! Aripile pare o echipă de Cupa Davis, două meciuri cu înfrângeri dureroase: 6-1 în campionat, cu debutanta FC Olimpia, 6-1 în cupa cu o alta debutanta, RTC, formație care vine din eșalonul terț, aflată la primul sezon în Liga 2. Un sezon început bine, egal în campionat și, vorba lui Borcea, măcel, Jihad, în Cupă. 6-1 și calificarea este avurnită încă din tur, chitanța fiind emisă repede, în primele zece minute, atunci când scorul era halucinant: 4-0. RTC a redus turația și, celelalte 10 minute din repriză nu au mai adus vreun gol. Imediat după pauză, Dragoș Vasiloae a reușit golul de onoare pentru oaspeți, o onoare șifonată serios cu încă două reușite de Pavel Codreanu și Militaru Laurențiu, ultimul, cu o triplă, fiind și omul meciului.

Omul meciului: Laurențiu Militaru  Nota 9        

 

CUPA. TURUL TURULUI PRELIMINAR. PAC PAC vs BANDIȚII 2-0

Meci cu intensitate, s-a jucat tare, cele cinci cartonașe galbene fiind mărturie în acest sens, s-a ratat mult, s-a depus efort. Bandiții a pierdut frustrant, cu două goluri primite pe final de joc, Mihnea Braga reușind să aducă victoria în minutele 35 și 38 fiind, astfel, eroul celor de la Pac Pac. Rezultat bun pentru formația din Liga 1, însă, în continuare, calificarea rămâne deschisă, returul anunțându-se a fi foarte disputat. Pac Pac încheie astfel o săptămână de debut perfectă , victorie în Liga 1 cu Pădurarii D.T., 4-2, succes în Cupă cu Bandiții, iar Ionel Dănciulescu trebuie să scoată primele!

Omul meciului: Mihnea Braga – Nota 9

 

CUPA. TURUL TURULUI PRELIMINAR. INEDIT TEAM vs DREAM TEAM 4-1

Colege de serie în Liga 2C, Inedit și Dream Team au făcut cunoștință în Cupă, acesta fiind primul episod al întâlnirilor dintre cele două formații, în această săptămână, combatantele urmând să dea piept și în campionat. Meci care se va desfășura cu dorința de răzbunare în posesia celor de la Dream, învinși în cupă, 4-1. Fără portar, oaspeții de vineri au stat cu rândul în poartă și au rezistat până în ultimele 10 minute, atunci când, fără vreo schimbare, au căzut fizic. La pauză, scorul a fost egal, 1-1, ambele goluri fiind marcate de Dream Team. Unul de Streianu, la poarta greșită, celalalt, chiar în finalul mitanului, de Sandu Georgel. Cătălin Nistor a dus scorul în limitele normalității din teren, 2-1 în minutul 23, Inedit Team desăvârșind opera în minutele (31Cătălin Stoenescu) și Ionuț Niculiță (minutul 38).

Omul meciului: Radu Niculiță – nota 8.5

 

CUPA. TURUL TURULUI PRELIMINAR. BOCA OLD BOYS vs IACOBINII 4-4

MEciul zilei în Cupa Victory Cup, răsturnări de situație, goluri frumoase, 4-4 după o partidă în care suspansul a durat până în ultima secundă. Iacobinii, echipa ce pleca drept favorită în acest joc datorită experienței, a deschis scorul prin Valentin Barbu, startul bun de meci al oaspeților  fiind declarant nul de “sud- americanii” de la Victory Cup, în minutul 15, respectiv 16, de Mihai Ivan. O doppietta fulgerătoare și astfel a fost stabilit scorul primului mitan. Iacobinii a făcut rocada pe tabelă în prima parte a reprizei secunde, tot cu o dublă, pe afiș fiind Vlad Ferariu. Finalul a încununat o partidă- spectacol, cei de la Boca au întors, la rândul lor, rezultatul, 4-3 cu două minute înainte de ultimul fluier, însă nu se terminase. Iacobinii a înscris la ultima strigare, 4-4, minutul 40, cu semnătura managerului gazdelor, Adelin Stoica, returul anunțându-se foarte interesant.

 

Omul meciului: Alin Gheorghe – Nota 8 

Continue Reading

LIGA 2B. ETAPA 1. FPAR vs PEȘTII 7-3

FPAR, continuatuarea formației Șoimii FC, a început cu dreptul noua ediție, un sezon de la care, cu siguranță, gazdele meciului de joi au mai multe pretenții. Primii în calea pretențiilor, Peștii, o echipă în care-l regăsim pe dezertatul Ștefan Brăilescu, cel care s-a rupt din gașca celor de la Bandiții. Fără vreo schimbare, cu șase oameni la teren, Peștii a ținut cursul meciului până în debutul reprizei secunde, în minutul 24, oaspeții aflându-se în avantaj, 3-2. De aici, oboseala a început să-și spună cuvântul, peștii” au înotat contra curentului, iar în ultimele zece minute cei de la FPAR au băgat curent în apă. Ionuț a dres Busuiocul și a adus egalarea, 3-3, golul pentru FPAR fiind o afacere în patru: Busuioc de două ori, frații Pricop și golgheterul care nu a părasit corabia – deși alții au făcut-o cu destinația Electroputere-, Dragoș Craiovan, la rândul lui cu o doppietta. Punem la socoteală și golul strâmb al lui Mihai Bădescu în propria poartă și avem rezultatul final, 7-3, după un meci care a părut mult mai echilibrat decât efectul de pe tabela de marcaj. De evidențiat evoluția lui Florin Bălan, playmakerului de la FPAR, cel care a fost tabloul de comandă din jocul gazdelor.

Omul meciului: Florin Bălan – Nota 8.5

 

LIGA 2B. ETAPA 1. ECHIPA DIN VIS vs BLACK ACES 3-1

Echipa din Vis a obținut victoria în partida de debut într-un nou sezon pentru o echipă de tradiție la Victory Cup. Trei puncte muncite într-un joc cu o formație care, cu siguranță, va avea un cuvânt de spus în acestă serie ce pare, după o etapă, destul de echilibrată . Black Aces este o echipă legată, care aleargă foarte mult, în acest meci lipsindu-i un om de creație care să lege jocul între compartimente. Prima repriză, în ciuda ocaziilor și vitezei de joc, s-a terminat cu un scor alb, 0-0, gazdele reușind, prin coordonatorul Ionuț Rizea, să deschidă scorul după patru minute de la reluare. Rizu” a recuperat o minge și a înscris cu meniul a la carte, șut fără speranță pentru goalkeeper-ul advers. Partida a continuat să râmână echilibrată până spre final, atunci când Echipa din Vis s-a desprins la scor de masa verde, Bogdan Stănciulescu și Lucian Belu fiind trecuți în rubrica marcatorilor, o diferență un pic cam dură, îndulcită pentru Black Aces cu golul de onoare reușit Alexandru Ene. În încheiere, ca o notă de subsol, trebuie apreciată și evoluția ambilor portari.

Omul meciului: Ionuț Rizea – Nota 8

 

LIGA 2A. ETAPA 1. BULLS UNITED vs FIT CLASS 5-5

Meciul zilei la Victory Cup. Chiar dacă au schimbat mulți jucători făță de lotul din sezonul trecut, taurii” nu se dezic, filosofia tactică fiind simplă, “halagianistică: „să marcăm un gol mai mult decât adversarul. Cu Vali Florea responsabilizat, acum în postura de manager, gazdele au deschis scorul, după o lansare perfectă a atacantului și un dribling de manual, portarul advers fiind pus pe burtă, precum în poziția de tragere la biatlon. Fit Class a revenit și a egalat prin Adi Lucan, trecuseră 8 minute și era clar că va urma meci în care se va juca de la o poartă la alta. Scorul pauzei a rămas egal, fiecare echipă a mai înscris câte o dată, desfășurarea fiind similară, cu Fit Class în poziția urmăritorului. În partea secundă, Viorel a fost Calea spre un punct muncit pentru Fit Class , un hat-trick reușit de el pentru echipa absentului Ionuț Neicu, desfășurarea ostilităților în repriza a doua fiind demnă de un EKG la finalul jocului, un final care putea aduce victoria oaspeților. Scăpat singur cu portarul, unul dintre jucătorii violeților a preferat un șut de frică, tradat fiind de oboseala acumulată după un joc foarte bun.

Omul meciului: Viorel Calea – Nota 9

 

LIGA 2C. ETAPA 1. CATALUNIA vs DACII LIBERI 4-1

Catalinia, echipă formată din mai mulți separatiști, sezonul trecut la Brigada, a avut un start bun de sezon. Victorie meritată, 4-1, în fața celor de la Dacii Liberi, formație care, cu siguranță, va arăta altfel după ce va intra la joc și managerul Dragoș Popescu, un jucător cu experiență la Victory Cup (fost la Ludicom Art). Scorul a fost deschis de Alexandru Întuneric, minutul 8, replica celor de la Dacii Liberi aparținându-i, două minute mai târziu, lui Ionuț Pârvu. Până la pauză, Catalunia s-a desprins, pentru început a marcat Ovidiu Farcas, apoi, același Întuneric a făcut lumină spre primele trei puncte. 3-1 la pauză, iar mitanul secund a fost mai avar în goluri, s-a înscris o singură data, balonul poposind tot în ațele porții oaspeților. 4-1 pentru Catalunia, start de moral pentru gazdele acestui joc.

Omul meciului: Alexandru Întuneric- Nota 8.5

 

LIGA 2C. ETAPA 1. ARSENAL ROMÂNIA vs YBB 3-1

Un meci cu un afiș promițător, două echipe echilibrate valoric, un duel care nu a dezamăgit. YBB a trecut pe foaie mai multe nume noi, cunoscute la Victory Cup, Adi Jercan, fundașul de fier care, în trecut, a îmbrăcat tricoul celor de la Fratelli sau FC Drumul Taberei, plus fostul portar al celor de la CS NG, Daniel Paraschiv. Totuși, în startul meciului s-a evidențiat Ionuț Slave, un jucător cu o tehnică impresioanantă, însă care, în unele momente, pare că își caută și umbra să o dribleze. Slave a fost cel care a deschis scorul în minutul 13, acesta fiind și singurul gol al primului mitan, 20 de minute în care Mihai Albișoru, portarul celor de la Arseanl România, a fost cel mai bun tunar de pe teren. Partea secundă ne-a trimis cu gândul la mafia pariurilor, YBB nu a mai contat în atac, Arsenal a controlat tactic meciul, a recuperat mingea sus și, cel mai important, după trei minute de la reluare, tunarii au întors rezultatul, 2-1, Spălășelu și Teo Irimia lăsând adeversarul perplex. Incoerenți în ofensivă, cei de la YBB nu au reușit să revină, au jucat și în inferioritate, iar cu trei minute înainte de final, Daniel Spălățelu a desăvârșit opera, 3-1. Pentru oaspeți repriza s-a încheiat cum a început, prost, cu ratarea unei lovituri de la 9 metri, chiar la ultima fază.

Omul meciului: Teodor IrimiaNota 8.5                                                          

 

LIGA 2B. ETAPA 1. OSLM vs FCTS 4-0

În miez de noapte, OSLM a avut un debut slim de sezon într-o serie ce se anunță foarte grea pentru băieții lui Mihai Stere. FCTS venea din Liga 3, o echipă în căutarea identității tactice. Un 1-0 destul de riscant pentru gazde era consemnat, la pauză, în dreptul marcatorului fiind trecut numele lui Alexandru Kosarus. În repriza secundă, OSLM a păstrat mingea, a pasat parcă dorind să rodeze unele automatisme, iar în ultimele 10 minute, parcă pentru a evita o eventuală calamitate, a mai înscris de trei ori pentru un somn liniștitor. Kosarus a reușit dubla, Marian Cornescu și Liviu Minac au semnat fișa postului pentru un start normal de ediție. De partea cealaltă, chiar dacă nu a marcat, FCTS a arătat unele îmbunătățiri față de exprimarea din sezonul trecut.

 

Omul meciului: Alexandru Kosarus – Nota 8

Continue Reading

LIGA 1. ETAPA 1. PRONOSTIC SPORTIV vs FC CINEMA CITY 5-6

Meciul zilei, vicecampioana a întâlnit Cinema City, debut în forță pe marile ecrane la Victory Cup, formație aflată la primul sezon în Liga 1, însă nu și la primul meci cu Pronostic Sportiv. Sezonul trecut, în cupă, Cinema City furniza surpriza și elimina, cu o dublă victorie, galonata formație a lui Petre Marin. Intrați cu gândul răzbunării, însă fără Jair” în lot, absent la acest prim joc al ediției cu numărul 8, însă cu nume grele pe foaie precum: Ghionea, Mamele, Pătrașcu și Stelian Stancu , plus campionii mondiali la Neymar Jr’s Five, Mihalache și Dragoș Bogdan , gazdele au început mai bine. Au deschis scorul și au condus, de fiecare dată în primul mitan: 1-0 Stancu, 2-1 Bogdan Dragoș, 3-2 Ioniță din penalty. De partea cealaltă, arțăgoși și cu multă încredere în gambe, oaspeții au răspuns cu tupeu, au desenat frumos la golul lui Mădălin Dincă, iar frații Ciupitu au avut șutul calibrat la șubler. Finalul primei reprize a rupt filmul pentru Pronostic, o reluare uluitoare, din prima, după un corner, execuție ce trebuie înregistrat la OSIM ca marcă înregistrată, a stabilit scorul pauzei, 3-3, apoi, în debutul reprizei secunde, urmând să ruleze drama celor de la Pronostic Sportiv. Cu portarul Ovidiu Coipan parcă afectat de luna albastră sângerie, oaspeții au înscris de trei ori în 10 minute, au dus scorul în sfera unui 6-3 uluitor, apoi, dintr-un instinct de conservare uneori falimentar în jocul de minifotbal, s-au retras și au încercat să sigileze avantajul. Stelian Stancu și-a pus capul la contribuție și a reluat, cu fruntea, centrarea lui Dragoș Bogdan, apoi Sorin Ghionea a prins un șut deturnat în plasă de devierea unui fundaș adevers, astfel că ultimele opt minute se anunțau un thriller trăit în ghete de combatanți. Cinema City a rezistat asaltului, Stancu a ratat uluitor și, astfel, oaspeții au furnizat șocul startului de sezon în Liga 1, după un meci în care au avut plămâni de ogari, execuții demne de pus pe DVD-uri pentru impresari și dramul de șansă necesar marilor victorii.

Omul meciului: Mădălin Ciupitu – Nota 9.5

                                                                                              

LIGA 2B. FC 1DECEMBRIE vs ARSENAL 2012 5-4

 

FC 1 Decembrie pornea cu statutul de favorită  la purtător, iar startul meciului a validat mențiunea. Frații de gol Lixandru și Costin și-au făcut numărul, primul trecându-și o dublă în asumarea tabelei după doar 10 minute de joc. Tunarii de lângă podul Ciurel au răspuns prin Alex Dimian, 2-1, în timp ce ilfovenii au refăcut ecartul de două goluri, cu primul gol din acest sezon pentru Costin Alexandru, reușită care a și înghețat scorul pauzei. La reluare, Popistașu și-a readus echipa în joc, însă căpitanul “lupilor” și-a înfăptuit hat-trick-ul și, astfel, și-a depus dosarul pentru jucătorul primei săptămâni competiționale în Liga 2C. A fost momentul în care, la adăpostul celor patru goluri avantaj, gazdele au început să leviteze pe teren. Au fost readuși cu picioarele pe pământ de două goluri sudate de Arsenal 2012, minutul 36 pentru același Popistașu, 37 Ionuț Tănase. Până la final, tot ce au mai produs combatantele au fost trei cartonașe galbene și multă gargară fără sens, tabela nefiind deranjată cu nimic, victorie, 5-4, pentru Fc 1 Decembrie, start cu dreptul pentru ilfoveni, echipa cu pretenții de promovare.

Omul meciului: Costin Alexandru – Nota 9

 

LIGA 2B. ETAPA 1. BAFANA vs WARIORS 8-3

FC Bafana a obținut o victorie meritată, diferența tehnică între formații fiind clară, o victorie concretizată în repriza secundă, MVP-ul gazdelor fiind același George Jircă, golgheterul echipei sezonul trecut. Gazdele au început în forță, 2-0 după 10 minute de joc, Wariors a revenit cu golul lui Ionel Ungureanu, apoi a beneficiat de un penalty, moment marcat de un alt avantaj. Ionuț Niculae a avut o reacție imberbă, a luat două galbene într-un minut, a fost eliminat, iar scorul a devenit 2-2. Așa cum am spus, în partea secundă, Jircă a rezolvat cazul, a înscris de patru ori și, cu golul din prima parte a realizat o manita” de toată frumusețea, în mitanul secund, singura tresărire a oaspeților fiind reușita lui Cristi Ciocănel, o dublă pentru el în acest meci, palida consolare a echipei învinse. 8-3 scor final, trei puncte pentru Bafana, start lansat în fața unui adversar, trebuie să recunoaștem, sub valoarea fostei campioane Victory Cup.

Omul meciului: George Jircă – Nota 9.5

 

LIGA 1, ETAPA 1. BĂTRÂNII vs LUDICOM ART 1-6

Partidă de tradiție în Liga 1. Ludicom, campioana transferurilor în această iarnă, trebuia să înceapă rodajul unui lot din care fac parte mulți campioni Victory Cup aduși la pachet de la dezafiliata campioană en-titre La Maria și Ion. Meciul a început prost pentru echipa lui Marin Vasile, Bătrânii a deschis scorul prin Adrian Rizea, exact ce avea nevoie o echipă care este obișnuită să închidă spațiile cu un lacăt defensiv care poate băga în depresie, cu multe exemple, orice echipă cu un bagaj tehnic net superior. Însă pe lângă un lot cu adevarat valoros, Marin Vasile a călcat și unde trebuie, pe moale, astfel, un autogol, apoi un șut pe care nici scutul de la Deveselu nu l-ar fi interceptat al lui Petrică Toader și o fază parcă ruptă din scenariile filmelor cu Louis de Funes, cu George Dumitru în rolul nefericitului, au întors scorul pe tabelă. 3-1, iar de aici, pe teren, a fost o singură echipă, Ludicom Art. S-a trecut și la finețuri și după ce a marcat și Canțur, omul cu mai multe prenume decât Răducioiu, cireașa de pe tort a fost pusă de Marin Vasile, care a transformat un penalty cu o “panenka” ce l-ar fi făcut gelos chiar și pe Panenka. Scorul era 6-1, 4-1 la pauză, destul pentru o victorie de croazieră, un start bun pentru echipa care își propune, cu toate atributele unui lot cu adevărat valoros, să readucă titlul în vitrina în care se află, deja, trofeul ediției cu numărul 4.

Omul meciului: Alex Marian Vasile Canțur – nota 9

 

LIGA 1. ETAPA 1. HOOLIGANS UNITED vs VULTURII 4-2

Meci de 2 pauză- 1 final. Vulturii, într-un echipament nou, plin de sponsori precum echipele de handbal, a demonstrat că, și la fotbal, haina nu-l face pe …jucător în cazulș nostru. Chiar dacă fosta câștigătoare a Cupei Victory Cup a avut o primă repriză foarte bună, la pauză, Murat și compania au mai validat un alt proverb, de data asta unul nișat pe sporutul rege, cel cu 2-0 cel mai periculos scor. Partea secundă a fost în antiteză, iar avantajul adus de golurile semnate de Dragnea (13) și Drăgan (17)  a fost anulat, într-o jumătate de repriză, de Hooligans United, echipă care a speculat, (prin Petruț Mattheus, Vasile Răzvan de două ori și Robert Clim) haosul instaurat în tabăra “vulturilor” în repriza secundă, o echipă în care mulți dintre jucători au căutat vinovatul pentru propria vină. S-a terminat 4-2 pentru “huliganii” lui Petruț Mattheus, după un joc cu două reprize cu desfășurări total diferite.

Omul meciului: Răzvan Vasile – Nota 7.5

 

LIGA 1. ETAPA 1. PAC PAC vs PĂDURARII D.T 4-2

Pac Pac, fosta Pero Cars, ultima echipă nou promovată a reușit să facă o nouă victimă în tabăra formațiilor cu tradiție în primul eșalon. Impulsionați de Ionel Dănciulescu, cel care a venit să-i susțină pe prietenii și colegii de la Pac Pac, deocamdată cu sfaturi, nu și din teren, gazdele au făcut un meci bun, au alergat cât un maratonist dopat și au reușit să se impună la capătul unui meci cu ritm. Oaspeții au început mai bine și, cu un trasor la colțul scurt care l-a lăsat pe portarul advers cu replica unui bâlbâit pus să citească poezii, Daniel Szocs a adus pădurarii in avantaj. Pac Pac a reușit egalarea la ultima fază a primei reprize, o pasă care a tăiat terenul precum un meridian a lui Ivan Bogdan a fost validată pe tabelă de reacția tehnică, de finețe, a lui Robert Posogeanu. 1-1 și, la reluare, cât ai spune Pac Pac, gazdele au preluat avantajul cu golul lui Florian Ioniță. Păduarii D.T. trebuia să se deschidă, iar acest lucru a fost speculat de gazde, assist Tudor Hotobocescu, gol Dan Pârvu. Fundașul Dan Varaci a stârnit orgliul oaspeților, un șut cu taxă inversă și “pădurarii” reveneau în joc. 3-2, încă 12 minute de joc, ultima parte fiind foarte intensă. S-a jucat deschis, ambele echipe au forțat, cei de la Pac Pac au fost mai bine oxigenați și Ilie Romulus a înschis tabela, 4-2, cu nouă minute înainte de final.

Omul meciului: Robert Posogeanu – Nota 8

 

LIGA 2A. ETAPA 1. DISTRICT 3 vs FORZA JUNIOR 5-2

Meciul a început foarte prost pentru Forza Junior, un henț în postură de ultim apărător al lui Cătălin Duculescu și oaspeții porneau cu un handicap de un jucător și în dezavantaj pe tabelă, după ce penalty-ul a fost fructificat de Marius Gheorghe. Același Marius Gheorghe a restabilit egalitatea, după o reluare nefericită în propria poartă. Transferat de la Amigos, acolo de unde a venit la pachet cu George Brumaru, Andrei Norniță i-a readus pe District 3 în avantaj, un alt jucător care a schimbat taberele, de data asta de la Forza juniors– Lucian Stroe-,venit din Liga 1, de la revelația sezonului trecut, Hooligans United, a debutat cu gol pentru Forza Junior. Când se părea că se va intra la egalitate la pauză, același Marius Gheorghe a prins o torpilă și a stabilit scorul primei reprize, după 20 de minute în care fundașul celor de la District 3 le-a făcut pe toate. Echipa mult mai legată și mai organizată, District 3 și-a conturat victoria în partea secundă, Norniță a reușit doppietta, iar scorul final, după un final cu tensiuni inutile, a fost validat de Vladimir Păun, District 3 vs Forza Junior 5-3.

Omul meciului: Marius Gheorghe – Nota 8.5

 

LIGA 2A. ETAPA 1. FC JUVE vs BOCA OLD BOYS 3-2

Partidă interesantă în Liga 2A, piemontezii” neaoși ai Crângașului vs „argentinienii” mioritici de pe malul Dâmboviței, un meci care a avut de toate. Goluri frumoase, ratări monumentale, erori de gag, ritm. Cu o prezență bună la teren în ciuda orei tărzii de desfășurare, Boca Old Boys a început mai bine și a speculat erorile defensive ale celor de la FC Juve. 2-0 după un sfert de oră de joc, de partea cealaltă, alb-negrii risipind un penalty cu naturalețea lui Dănuț Lupu, perfect imitat de Cristian Neculai. Pivotul gazdelor, cel care a hăituit tot meciul apărarea adversă, avea să își ia revanșa și, după ce a înscris pentru 2-1 în minutul 16, în partea secundă a restabilit egalitatea printr-o o deviere subtilă, cu scalpul, pe lângă portarul rămas să prindă aer în pungă. 2-2 și FC Juve părea mai proapătă din punct de vedere fizic, golul victoriei venind sub forma unei execuții demnă de reluări în cascadă, șut plin , la colțul lung, din lateral, în realizarea lui Claudiu Oprea. Execuție de kinogramă și de...3 puncte, asta după ce, în ultimul minut, Boca a lovit spectaculos bara transversală, iar Costinel Măntescu a avut două reflexe de panteră, la o dublă ocazie a oaspeților.

Omul meciului: Cristian Neculai – Nota 8

 

LIGA 2C. ETAPA 1. ANONYMOUS vs RTC 2-2

Primul și singurul rezultat de egalitate al ediției cu numărul 8 în 20 de partide desfășurate până acum, un meci echilibrat, între două echipe valoric egale. Anonymous a spart gheața după un sfert de oră de joc, gol Mihai Chiuc, însă RTC a restabilit egalitatea în amurgul primului mitan cu reușita lui Robert Stamate, fostul jucător de la Warnița. Gabi Banu, liderul oaspeților, a semnat rocada pe tabelă, 2-1 în minutul 25, iar cu 15 minute la dispoziție în căutarea egalării, Anonymous a reușit să smulgă, cu forcepsul, un punct, după ce arbitrul a strigat, precum în miuța copilăriei… “ultima fază”. Ultima fază fiind un corner la care oaspeții au dormit în ghete pentru a nu putea dormi, la propriu, de ciuda irosirii a două puncte ce păreau amanetate.

Omul meciului: Gabriel Magherescu – Nota 8

 

LIGA 2B. ETAPA 1. FC SPARTANII vs DOUBLE D BUCUREȘTI 9-3

FC Spartanii începe cu dreptul noul sezon și se impune la scor în fața celor Double D București. Dinamoviștii au fost în meci în prima repriză, au reușit să egaleze la 2 după 12 minute de joc, perioadă în care s-a jucat fără apărări, în minutul 16 scorul fiind de 4-2 pentru gazde, echipă care a reușit o achiziție interesantă, Sergiu Grigoroșcuță (o triplă pentru el în acest meci), fost la Sport Team și District 3. De partea cealaltă, Double D a impresionat cu… sponsorul, Computerland fiind brandul imprimat pe tricourile oaspeților. Managerul Florin Buricea, autor al unui gol în acest meci, l-a revitalizat și pe temperamentalul Aurel Buzală, fost la Sporting București, însă, din păcate pentru roș-albi, jocul a rămas același, fără orizont tactic, tabela de la finalul jocului cu Spartanii fiind o nouă mărturie în acest sens, 9-3 pentru echipa care ediția trecută a prins barajul de promovare în Liga 1. De partea cealaltă, fără să strălucească, Tecaru și ccolegii săi au reușit o victorie normală, diferența de valoare fiind clară în favoarea gazdelor.

Omul meciului: Sergiu Grigoroșcuță – Nota 8  

 

 

 

Continue Reading

LIGA 1. ETAPA 1. FC IALOMIȚA vs ELECTICTELECOM 4-3

Debutul Ligii 1 în ediția cu numărul 8 Victory Cup a adus față în față două echipe arțăgoase. Elecrtictelecom, fosta FC Colentina – și am închis acest subiect- a deschis scorul în minutul 16, după o perioadă în care ambii portari au fost în mănuși, s-a jucat frumos, în viteză, s-a ratat mult. Moangă Răducu a fost autorul primului gol în primul eșalon din această ediție, moment care a declanșat reacția de orgoliu a adversarului. O reacție de orgoliu care l-a avut în centrul atenției pe Costin Bordei, nimeni altul decât fosta vedetă cu jumătate de normă din tabăra adversă. Transferat de la oaspeți la gazde în intersezon, Tinu, așa cum este alintat de foștii și actualii colegi, și-a asumat rolul de conducător de joc și a produs a 6-a greșeală în repriză a celor de la Electrictelecom, lovitura de la 9 metri fiind transformată de un alt nou-venit din tabăra ialomițenilor, Bogdan Patrinaca. Pe val, FC Ialomița a reușit să intre în avantaj la pauză, un șut în vinclu cu pretenție clară de golazo al lui Marian Bucurică punând amprenta pe scorul primului mitan. Jocul a rămas deschis în partea secundă, iar o mână dezlipită ghinionist de corp a făcut ca FC Ialomița să beneficieze și de un penalty. Dorind să răzbune tachinările foștilor colegi, cei care, de la margine, l-au alintat cu apelativul “trădătorule”, Bordei a luat mingea și a transformat fără emoții. Electrictelecom a revenit prin golul lui Ionuț Pintică – o combinație rapidă cu Liviu Ionescu-, însă Bogdan Patrinaca, omul care a deschis scorul a revendicat, printr-un nou gol, și onoranta postură de om al meciului. Oaspeții au revenit din nou în meci prin reușita lui Alex Faur, au forțat egalarea cu toate resursele fizice investite în finalul jocului, însă FC Ialomița a rezistat și a început sezonul cu dreptul... și fără Marius Geantă.

Omul meciului: Bogdan Patrinica – nota 8

 

LIGA 2C. ETAPA 1. INEDIT TEAM vs ELECTROPUTERE 2-4

Cu un retur de campionat aproape perfect în sezonul trecut, în care a învins echipe cu pretenții, Inedit Team își câștigase statutul de favorită la promovare în această serie și, implicit, prima șansă în meciul de debut, jocul cu Electroputere. Pornind cu șansa a doua, formația lui Florin Cojanu a făcut un meci foarte bun, experimentații Andrei Botea și Andrei Oancea- oameni cu CV pe prima scenă a Victory Cup, făcând diferența, victoria oaspeților fiind clară. Fostul jucător de la Bătrânii a deschis scorul repede, în minutul 7, rezultatul pauzei, 1-1, fiind stabilit de Cătălin Stoenescu, adus de la District 3- un transfer cu ecou de lovitură de mercato pentru Inedit Team-. Repriza secundă l-a avut pe afiș pe Andrei Botea, omul care și-a reglat trasorul în ațele lui Răzvan Șerban. Un hat-trick desăvârșit cu un golazo în regim de urgență, minutele 30, 32 și 33, iar lunetistul Botea a scris stenograma acestui meci, cu toată opoziția lui Stoenescu, cel care, în partea secundă, a reușit dubla personală, o platonică satisfacție pentru echipa sa.

Omul meciului: Andrei Botea – nota 9,5

 

LIGA 1. ETAPA 1. FC ONEȘTI vs DRISTOR PREDATORS 4-3

O partidă umbrită de accidentarea lui Sorin Alexandrescu (cel căruia-i urăm însănătoșire cât mai rapidă), o pierdere imensă atât pentru FC Onești, cât și pentru spectacolul din Liga 1 Victory Cup, Sorin fiind unul dintre golgheterii competiției. Astfel, pentru oneșteni, cu motorul echipei la infirmerie pentru o bună perioadă, debutul de sezon, chiar și cu o victorie, nu poate fi de bun augur. Meciul a fost marcat de multe durități, s-a jucat peste limita regulamentului, uneori total gratuit, iar gazdele s-au impus grație experienței. Alexandrescu a deschis scorul înainte de a se lovi la încheietura brațului, Dristor a egalat, a preluat conducerea, a ratat un penalty în prima repriză (bară) și a mai avut o bară. În prima parte, combatantele și-au împărțit momentele: 1-0 Onești, 2-1 Dristor Predators, 3-2 pentru gazde, “liliacul” Ruben Rodriguez reușind să închidă tabela în prima repriză. Zgărcit, mitanul secund a adus o luptă oarbă, puțin fotbal, multe întreruperi, egalarea celor de la Dristor, sub asumarea tehnică a lui Cristi Păun (33) și golul victoriei, rapid, reușit de Mihai Dediu (35). Pe final, FC Onești s-a baricadat în propria jumătate, epilogul fiind marcat de multe greșeli individuale. Scorul final, 4-3, le aduce trei puncte celor de la FC Onești, o victorie amară din cauza pierderii tunarului Alexandrescu.

Omul meciului: Mihai Ionel -  nota 8  

 

LIGA 2A. ETAPA 1. BANDIȚII vs BRIGADA 8-0

Un meci între două echipe care s-au întâlnit și sezonul trecut. Brigada a schimbat lotul, s-a prezentat cu 12 jucători la teren, însă impresia a rămas cea moștenită din sezonul trecut. Cu alți jucători – doar doi supraviețuitori din vechiul lot- oaspeții au fost depășiți clar în debutul noului campionat. Bandiții a început în forță, gol în primul minut, până la pauză fiind risipit tot misterul luptei pentru puncte. 4-0, dublă Mihai Albert, Soroaia și Răcășan fiind trecuți, la rândul lor, la rubrica marcatorilor. Bandiții și-a păstrat producția pe tabelă și în partea secundă, gazdele au dublat avantajul și nu i-au lăsat adversarului nici măcar satifacția știrbă a golului de onoare.

Omul meciului: Mihai Albert – Nota 7.5

 

LIGA 1. ETAPA 1. SPORTING BUCUREȘTI vs FC WIZARDS 3-7

Un duel care, sezonul trecut, și-a trăit luptele în seria C din liga secundă, și-a mutat istoria -cu dreptul câștigat pe teren de Wizards și printre paragrafe de regulament de Sporting, moștenitoare de loc -, în Liga 1 (Unde ești tu Talpane!). Cu un lot cu pu’ine adăugiri, cât trebuie în umila părere a autorului, vrăjitorii” s-au updatat mai bine tibiile pentru cerințele primului eșalon. 2-0 după trei minute de joc- dublă Răzvan Neacșu, după o letargie recomandandată de genunchii moi și de poziționarea letargică a fundașilor de la Sporting. Geani Ienciu a redat încrederea pentru Sporting, 2-1 în minutul 7, apoi Sporting s-a mișcat mai bine în ofensivă, însă a fost aeriană în apărare. O apărare și un portar cu zodiile încurcate, argumente speculate perfect de Vali Dogaru, un monument de oportunism în acest joc. Astfel, după ce Kiki Iordache a prins un șut fără apel pentru portarul advers și a reușit egalarea la 2, fostul arbitru de la Victory Cup a speculat erorile din jumătatea adversă, a spus bogdaproste de două ori și, până la pauză, scorul era de 4-2 în favoarea celor de la Wizards. Oaspeții au predat o lecție tactică în partea secundă, au ermetizat defensiva și au primit, cu zâmbetul pe buze, cadourile făcute de adversari. 5-2- Boteazatu, 6-2- achiziția Fernando Tamaș, 7-2, pentru tripla personală, Vali Dogaru, iar istoria debutului de sezon pentru combatante era scrisă. Ienciu a închis tabela, Sporting – Wizards 3-7, victorie clară pentru echipa mai închegată, de partea cealaltă, rombul Iordache- Filip- Manea- Ivașcu, toși patru constituind mutări de calibru, jucători de o valoare și experiență incontestabile părând, cel puțin acest meci, precum un careu de popi într-un joc de poker aflat în mâna unui pasionat de tabinet.

Omul meciului: Vali Dogaru– Nota 9

 

LIGA 2C. ETAPA 1. FC KALIMA vs POLI UNITED 1-2

O partidă echilibrată, FC Kalima arată a echipă încă de la încălzire, echipament complet pentru tot lotul, organizare de unitate militară, o formație care, cu siguranță, va avea un cuvânt greu în această serie a eșalonului secund. În fața unui adversar arțăgos, debutul la Victory Cup a fost unul șchiop, gazdele au început mai bine, au avut posesia și ocaziile mai importante, după aproximatix 10 minute de joc Poli United aflându-se sub amenințarea celor 6 greșeli, cu 5 erori într-o jumătate de repriză. Oaspeții s-au stăpânit foarte bine, au tatonat, nu s-au mai aruncat în adversar și, oarecum eroic – și cu Dragoș Buzatu bine înfipt în mănuși- au reușit să termine repriza fără să primească gol, un mitan, spunem din nou, controlat de FC Kalima, chiar dacă adversarul a avut o bară după o lovitură liberă executată rapid.  Echilibrul tabelei a fost risipit după patru minute de la reluare, atunci când, cu puțină șansă, Bogdan Apostol a deschis scorul. Cum Poli este genul de formație speculativă, Manciu și compania nu au reconfigurat traseul, au rămas în parametrii teactici știuți și, în ultimele 10 minute, au înfipt pumnalul. Silviu Barbu, fostul jucător de la All Blacks, a egalat în minutul 33, iar Gigi Marinache, într-o mare poftă de joc, cu trei minute înainte de final, a desăvârșit opera pentru trei puncte obținute inteligent.

Omul meciului: Gheorghe Marinache – nota 8

 

LIGA 2C. ETAPA 1. UNITED BUCUREȘTI vs DREAM TEAM 5-1

După un prim sfert de oră în care a rezistat din punct de vedere defensiv și cu un portar care și-a condamnat, în multe momente, adversarii la antidepresive, Dream Team nu s-a mai putut opune taifunului ofensiv format din Băicuș, Valcu și Grădinaru. Ioan Valcu a deschis scorul în minutul 16 și tot el a stabilit scorul pauzei, un liniștitor 2-0, mai ales dacă luăm în considerare sterilitatea adversarului în jumătatea adversă. Coordonatele tactice au rămas nealterate și în partea secundă, iar același triunghi letal și-a făcut, din nou, treaba, 3-0 cu semnătura ristului lui Băicuș. Imediat, Dream Team a reușit punctul ce avea să fie de onoare, prin Claudiu Stoica, minutul 28, însă pofta de gol a celor de la United nu era stinsă. Până atunci la servire, cu două pase decisive pentru Valcu și Băicuș, Gabi Grădinaru s-a transformat din altruist în oportunist. A înscris și el, apoi, cu un nou assist pentru același Băicuș și-a atribuit titlul de cel mai bun om de pe teren, trei pase decisive și un gol. La acest scor, gazdele au trecut la finețuri, după o foarfecă ce a produs oftatul managerului Bogdan Ciudatu în prima repriză, Valcu a recidivat cu o nouă execuție, de data asta scăldată în aplauze, United punctând, astfel, pe lângă cele trei puncte deschidere de clasament și la impresia artistică.

Omul meciului: Gabi Grădinaru – Nota 9  

 

LIGA 2A. ETAPA 1. ARIPILE BUCUREȘTI vs FC OLIMPIA 1-6

Echipă de tradiție la Victory Cup, Aripile București a fost pusă la respect de o debutantă în competiție, FC Olimpia. Victorie clară pentru oaspeții de luni, o formație foarte bine organizată, atât în teren, cât și în afara lui, băieții de la Olimpia venind din Urziceni. Scorul nu lasă loc de interpretări și nici de prea multe verbe, 6-1, partida fiind controlată pe toată durata papiotei de FC Olimpia. Încă din momentul în care partida era măsurată în secunde, Alex Lemnaru a deschis scorul și, tot el, după un sfert de oră, a fixat scorul primului mitan, cu o doppietta personală care a făcut diferența pe tabelă. După pauză, Gheorghe Ștefan (ce glume se vor face când va beneficia de vreun penalty) a dus scorul în sfera neprezentării Aripilor, 3-0. Dragoș Vasiloaie a reușit să înscrie pentru gazde, tupeul adversarului fiind sancțional de FC Olimpia cu alte trei puncte pe tabelă. 6-1 scor final, triplă pentru Lemanaru și prima impresie ștampilează foaia de parcurs în Liga 2A a celor de la FC Olimpia cu pretenții de promovare.

Omul meciului: Alexandru Lemnaru – Nota 9

 

 LIGA 1. ETAPA 1. BRÂNCUȘI TEAM vs FC EAGLES 1-7

Brâncuși Team, formația care a câștigat Trofeul Fair – Play ediția trecută, a avut parte de un debut în fața unei formații care, în ciuda orei târzii, aproape de miezul nopții, a umplut foaia de joc. Partida a început, practic, de la 1-0 pentru oaspeți, o minge repusă de la margine fiind ștearsă cu scalpul zgârcit în păr al lui Mihai Marascu,  același jucător a majorînd diferența după 10 minute de joc. Până la pauză misterul punctelor era risipit, 3-0 pentru Eagles, singura necunoscută fiind diferența de pe tabela de marcaj. În partea secundă pe tabelă a apărut tot numele Marascu, prenumele fiind, însă, altul, Ionuț. În minutul 28, Brîncuși Team a pontat pe tabela pentru prima oară, autor Dan Gavriluț. Era 4-1 și mai erau încă 10 minute de joc, ultim sfert în care debutanta FC Eagles, echipă din care fac parte mulți cunoscători ai relaității de la Victory Cup, cu fișa postului, sezonul trecut, la FC Business, a mai înscris de două ori, Ionut Marascu realizând, al randul lui, performanta lui Mihai, doppietta. 

Omul meciului:  Mihai Marascu – nota 8.5

 

LIGA 2B. ETAPA 1. IACOBINII vs ALL FOR ONE 4-1

All For One, o formațuie arțăgoasă, a început sezonul cu oboseala în glezne de parcă ar fi finalul unei ediții. Fără prea multe variante de rezervă, însă cu scuza orei de disputare la purtător, oaspeții partidei au fost depășiți clar de Iacobinii. Gazdele au avut o evoluție mai consistentă, iar, de la scorul de 1-1, egalare reușită de Mihai Chivu, colegii lui Adelin Stoica au forțat și au cucerit, fără echivoc, punctele puse în joc. Cătălin Popa, spunem noi indispendabil pentru Iacobinii, a reușit o dublă în două minute, scorul final fiind stabilit de Vlad Ferariu. Iacobinii începe cu dreptul, așa cum s-a întâmplat și sezonul trecut, în timp ce All For One are nevoie de un recensământ al lotului, prima prezență fiind îngrijorătoare, chiar și pentu un meci în miez de noapte.

Omul meciului: Cătălin Popa – Nota 8.5

 

 

Continue Reading

UPDATE. 23.01.2018. Bătrânii reușește o nouă mutare importantă. Astfel, după ce l-a adus pe Nicu Epaminonda, Ionuț Mircea Radu, managerul formației, a convins un alt jucător care a evoluat pe prima scenă a fotbalului românesc să se alăture echipei. Este vorba de Sorin Pană, sezonul trecut la Spartanii (Liga 2A), un jucător cu multă experiență, un exemplu pe teren.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE. 23.01.2018. Sporting București pare echipa care se mișcă cel mai bine în această pauză competițională. Managerul formației a reușit să obțină acordul altor doi jucători cu greutate la Victory Cup, Alin Iordache și Alin Predescu, ambii foști jucători la Drumul Taberei, echipă de la care, în această iarnă a mai venit și Emanuel Filip. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE. 22.01.2018. După un sezon dezastruos, atât pentru el, cât și pentru Good Team, Liviu Udrea, unul dintre veteranii de la Victory Cup, a schimbat tabăra și va evolua, în ediția cu numărul 8, pentru Vulturii (echipă care pregătește multe suprize pentru sezonul ce va debuta săptămâna viitoare). Din câte se pare, colegul și prietenul lui Liviu Udrea, Andrei Botea, ex - Good Team, va merge la FC 1 Decembrie.  

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE. 20.01.2018. Costin Bordei (sezonul trecut la FC Colentina) s-a înțeles cu FC Ialomița, echipă pentru care va juca în ediția cu numărul 8. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE. 20.01.2017. FC Colentina (Liga 1) își va schimba numele pe care l-a avut în ultimele două sezoane. Începând cu ediția 8, FC Colentina se va numi Electrictelecom 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

În plină pauză competițională „Gazeta Victory Cup” vă prezintă strategiile, transferurile care se vor concretiza (sau nu!) la predarea loturilor în cadrul ședinței tehnice de vineri, 26 ianuarie, ora 20, Hotel Novotel Bucarest City Centre, Calea Victoriei 37 B).  Vom numi această rubrică, nuanțat, BURSA ZVONURILOR și o vom updata de fiecare dată când gura târgului va mai furniza informații J

P.S. Dacă vă place rubrica noastră vă rugăm să o tratați responsabil, cu un like pe facebook și, mai important, cu ponturi (pe adresa și la numărul autorului) pentru un update corespunzător!

 

FUZIUNEA DINTRE LA MARIA ȘI ION ȘI SPORTING PRINDE CONTUR. CUM SE VA NUMI ECHIPA?

Începem cu o mutare care a ajuns, în plic, pe sub ușa redacției. Este vorba de o fuziune care a“transpirat” pe la colțuri cu puțin  înainte de finalul ediției trecute. La butoane: Ion Poenaru (managerul campioanei La Maria și Ion) și Matei Alexandru (coordonatorul proiectului Sporting București), cei doi adversari din finala Cupei Victory Cup. Zvonurile care anunțau o fuziune între La Maria și Ion și Sporting București par să fi trecut și proba detectorului de minciuni, astfel, Ion Poenaru, de mană cu gemenii Oprea, urmând să se alăture celor de la Sporting, cu tot cu locul din prima ligă. Până să trecem la următoarea bârfă o să rămânem la Sporting București, echipă care, după această fuziune, a mai anunțat două transferuri de marcă pe pagina de facebook a formației: Cătălin Manea (ultima oară la rivalii de la Hooligans United)- cu siguranță o mutare care a șocat multă nume din anturajul competiției-  și Emanuel Filip (ex Drumul Taberei), un jucător cu mare experiență pe carpeta dreptunghiulară a terenului de minifotbal și, implicit, la Victory Cup.

 

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU RESTUL CAMPIONILOR DE LA LA MARIA ȘI ION? MERG LA LUDICOM ART!

Tot pe zvonistică pare să vină și acest răspuns. Astfel, se pare că Răzvan Zăinescu, Alex Marian Canțur și fundașul de fier Petrică Toader (poate și alții) par foarte aproape de o mutare la Ludicom Art, Marin Vasile, managerul echipei, dorind să readucă titlul în vitrina în care se află și trofeul ediției cu numărul 4 Victory Cup.

 

LOVITURĂ DATĂ DE NOU- PROMOVATA PERO CARS, ECHIPĂ CARE VA EVOLUA ÎN LIGA 1 CU NUMELE DE “PAC PAC”… ȘI CU IONEL DĂNCIULESCU ÎN ATAC!

Pero Cars, formația care a promovat fără probleme în Liga 1, își va schimba numele în “Pac Pac” și, conform unor surse demne de încredere, va înregimenta un fotbalist care a scris istorie în campionatul intern. Este vorba de Ionel Dănciulescu, fostul atacant de la Dinamo și Steaua, cel care are în CV cele mai multe apariții pe prima scenă a fotbalului românesc și este al doilea marcator all-time al competiției. Mai mult, din câte se pare, Danciu –gol se va ocupa și de “mentenanța” echipei, rolul său la Pac Pac” fiind mult mai important decât cel din teren.

 

BĂTRÂNII SE ÎNTĂREȘTE CU NICU EPAMINONDA ȘI SPERĂ ÎNTR-UN SEZON MULT MAI BUN

După ce au încercat să-l înregimenteze încă din sezonul trecut, însă s-au ales cu trei puncte pierdute la “masa verde”, Bătrânii îl va trece în lotul pentru ediția cu numărul 8 pe Nicu Epaminonda, fostul campion al României cu Unirea Urziceni. Pentru Nicu transferul la Bătrânii nu reprezintă primul contact cu Victory Cup, fostul fundaș făcând parte, un sezon, din lotul celor de la Om la Om, echipă care nu s-a mai înscris în ediția cu numărul 8.

 

 

WIZARDS, ALTĂ ECHIPĂ PROMOVATĂ ÎN PRIMUL EȘALON, ȘI-A LUAT “ARBITRU”

Vali Dogaru, fostul arbitru Victory Cup, reprofilat după ce și-a pus fluierul în cui în mijlocaș la acoperire la Poli United, este aproape de o trecere la Wizards, formație care, din sezonul viitor, va intra în hora Ligii 1, după ce a reușit să se califice în finala barajului de promovare. 

Continue Reading

Vă așteptăm, în data de 26 ianuarie, pe Calea Victoriei, pentru Ședința Tehnică a ediției cu numărul 8

Anul 2018 a debutat cu o primă veste bună pentru Victory Cup. Astfel, dragi prieteni, avem onoarea de a anunța parteneriatul între Victory Cup și Novotel Bucarest City Centre, unul dintre cele mai renumite și apreciate hoteluri din București, stabiliment situat în inima Capitalei, Calea Victoriei, “meridianul” cultural, istoric și arhitectural, artera ce redă cel mai bine povestea și aerul unui oraș alintat cu renumele de “Micul Paris”. 

Cu această ocazie ținem să vă anunțăm că prima întâlnire cu managerii și reprezentanții echipelor înscrise la startul ediției cu numărul 8 Victory Cup va avea loc la Novotel Bucarest City Centre, VINERI, 26 IANUARIE, începând cu ORA 20:00, în cadrul Ședinței Tehnice premergătoare startului de campionat în Liga 1, respectiv Liga 2. 


Mai multe detalii în legătură cu acest eveniment le veți primi de la organizatori în zilele ce vor urma.

Continue Reading

Ediția cu numărul 8 Victory Cup, campionat de minifotbal ce se desfășoară sub egida Federației de Minifotbal din România (FMR), va debuta la finalul lunii ianuarie (primele două ligi). Casa noastră rămâne Smart Arena, iar înscrierile sunt pe final, ultimele două locuri fiind disponibile în Liga 2!

Totodată anunțăm startul înscrierilor în Liga 3, competiție care, în funcție de ocuparea locurilor disponibile, va debuta, fie la finalul lunii februarie, fie în prima jumătate a lunii martie!  

 

Dacă vrei să joci fotbal într-un mediu organizat, ai o echipă, vrei să-ți faci un lot redutabil, sună pentru mai multe detalii la numerele de telefon 0732 421 300 sau 0720 100 326 și rezervă un loc în campionatul care, ediția trecută, a strâns la joc peste 70 de formații.

Continue Reading

Ultima săptămână competițională a început, luni, cu ultima etapă din Liga 3- o rundă care a așezat în galantarul clasamentului echipele de pe podiumul eșalonului terț. Stanleybet avea nevoie de victorie în fața arțăgoșilor de la Envyus (loc 5) pentru a termina pe locul secund. Dezideratul a fost înfăptuit după un meci spectaculos, cu răsturnări de situație. După ce roș-albii au deschis scorul în minutul 7, adversarii au reușit, până în minutul 28, să răstoarne evidența la un incredibil 4-1! Ce urma să se întâmple, în ultimele 10 minute, avea să fie, însă, șocant, șoc resimțit de Envyus. Cu o incredibilă reacție de orgoliu, cei de la Stanleybet au oferit o remontada de zile mari, astfel că, ultimul fluier le-a adus un avantaj în care nu ar mai fi crezut nici cel mai optimist jucător din lot, între minutele 30 și 34, oaspeții întânirii au marcat de 4 ori și s-au impus cu 5-4, la finalul unui meci ce părea degrevat de presiune, însă, după o așa desfășurare, a avut finalul scăldat în nervi.

După 15 meciuri în care nu au reușit nici măcar un punct, ultima etapă a însemnat o premieră dulce pentru Brâncuși Team (locul 9). Prezenți la toate meciurile, băieții din Drumul Taberei au izbăvit în epilogul sezonului, victorie cu 6-2 în fața colegilor de clasament de la FCTS, locul 8, cu 6 puncte. Andrei Pavel, mezinul echipei, a reușit un poker, evoluția sa fiind la baza scorului final, 6-2 pentru formația care va primi, vineri, în cadrul festivității de premiere a ediției, Trofeul Fair-Play al ediției cu numărul 7 Victory Cup.

În ultimul meci al sezonului în Liga 3, FC Juve și Solaris Plant au jucat fără presiune și au oferit un meci frumos, cu goluri de kinogramă, Daniel Niculae cinstindu-și numele cu rezonanță de golgheter cu un șut care a deranjat resortul păianjenului din vinclul porții. Alb- negrii s-au impus, la limită, 5-4, interesul punctelor fiind al lor, prin această victorie, „piemontezii” din Crângași reu;ind să termine campionatul pe podium, locul 3, la un punct în fața celor de la RTC.  

Colectivul Victory Cup ține să le mulțumească tuturor celor 9 formații care au făcut parte din Liga 3: Arsenal România, Stanleybet, FC Juve, RTC, Envyus, Double D București, Solaris Plant, FCTS, Brâncuși Team

Continue Reading

Dragi prieteni avem plăcerea de a vă invita, vineri, ora 21 30, la baza Smart Arena, casa noastră de trei ediții, pentru festivitatea de premiere a laureaților ediției cu numărul 7. Cu această ocazie o să vă anunțăm și premiile oferite echipelor și jucătorilor de Victory Cup și partenerii noștri: VIP Business Voyage, World Class, manusionline.ro.

 

Campioana Ligii 1 va primi 12 excursii de două nopți la hotelul Mirage **** din Poiana Brașov, cu mic dejun, o masă de prânz, două cine, foc de tabără cu gustare românească, petrecere VINERI si SAMBATA.

Ocupanta poziției secunde în Liga 1 va primi 8 excursii de două nopți la hotelul Mirage **** din Poiana Brașov, cu mic dejun, o masă de prânz, două cine, foc de tabără cu gustare românească, petrecere VINERI si SAMBATA.

Campioanele celor TREI serii din Liga 2 vor primi câte 8 excursii de două nopți la hotelul Mirage **** din Poiana Brașov, cu mic dejun, o masă de prânz, două cine, foc de tabără cu gustare românească, petrecere VINERI si SAMBATA.

Câștigătoarea Cupei Victory Cup va primi 8 excursii de două nopți la hotelul Mirage **** din Poiana Brașov, cu mic dejun, o masă de prânz, două cine, foc de tabără cu gustare românească, petrecere VINERI si SAMBATA.

Campioana Ligii 3 va primi 6 excursii de două nopți la hotelul Mirage **** din Poiana Brașov, cu mic dejun, o masă de prânz, două cine, foc de tabără cu gustare românească, petrecere VINERI si SAMBATA.

*Echipele care vor să își suplimenteze locurile vor beneficia de un tarif preferențial de care pot dispune într-un anumit număr de rezervări

PREMII INDIVIDUALE EDIȚIA 7:

*Cel mai frumos gol (Liga 1) va fi premiat cu un abonament valabil trei luni la World Class

*Cei mai buni marcatori din Liga 1, Liga 2 (intră în calcul jucătorul cu cele mai multe goluri marcate din cele trei serii) și Liga 3 vor fi premiați cu un abonament valabil trei luni la World Class

*Cei mai buni pasatori din Liga 1, Liga 2 (intră în calcul jucătorul cu cele mai multe pase de gol din cele trei serii) și Liga 3 vor fi premiați cu un abonament valabil trei luni la World Class

*Cei mai buni portari din Liga 1, Liga 2, Liga 3 vor primi cate o pereche de mănuși din partea manusionline.ro și un abonament valabil trei luni la World Class. 

Continue Reading