LIGA 1. ETAPA 11. HOOLIGANS UNITED vs WARNIȚA 4-3

Un meci foarte, foarte echilibrat. Execuții frumoase, răsturnări de rezultat, semne martore pe tibii din prea multă determinare. Stenograma jocului reflectă perfect intensitatea, Hooligans a deschis scorul rapid, prin Cătălin Manea, omul care a hăituit portarul advers cu șuturile sale, giuleștenii au egalat, însă Petruț Mattheus și-a readus echipa în avantaj, un avantaj rămas pe gestiune până la pauză, 2-1. Partea secundă a fost împărțită, primele 10 minute au fost sinonime cu sclipirea lui Mihai Dediu, o dublă frumoasă, cu o execuție de 3-2 a la Romario, apoi finalul și forcing-ul gazdelor. Fundașul de granit Cristi Burlacu a readus egalitatea, 3-3 în minutul 33, apoi lovitura de grație servită din ristul lui Ion Gabriel, bomba detonată îm mercatto pentru Hooligans United, un fotbalist care are presiunea unor așteptări mari din partea managerului care l-a adus, cu șampanie și artificii, de la Sporting București. Un meci frumos, un rezultat care adâncește gaura de formă în care se află Warnița, 6 înfrângeri consecutive în Liga 1, de partea cealaltă, victoria fiind viza pentru locul 4, cedat celor de la Ludicom după înfrângerea neașteptată, din etapa trecută, cu FC Colentina.

Omul meciului: Cătălin Manea – nota 7.5

 

LIGA 2C. Etapa 10. ANONYMOUS vs ȘOIMII ATOMICI 4-4

Un meci frumos, disputat, specialitatea casei în această serie C foarte echilibrată. Șoimii Atomici a început mai bine și a deschis scorul încă de la încălzire, minutul 1, prin Gabriel Manolache, fotbalist care a recidivat în minutul 12, după ce, Marius Chiuc aducea egalarea pentru Anonymous. Scorul primei reprize a fost de 3-1 pentru Șoimii Atomici, un rezultat cu pretenție de surpriză. Partea secundă a fost la fel de disputată, Anonymous a revenit repede în joc, minutul 23, cu un gol foarte important în insolvența trecută pe tabelă, la pauză, în dreptul lor. 3-2 și posesia din ce în ce mai hotărâtă a gazdelor, echipă tradată de erupția de nevroză, plătită scump, cu două eliminări căzute printre metafore lugubre într-un moment bun de joc. Între cele două eliminări, șoimii” lui Alex Petcu au speculat foarte bine și au înscris pentru o nouă desprindere, 4-2. Din păcate pentru ocupanta locului 12 în clasament, oaspeții nu au știut să gestioneze finalul, un final în care Anonymous a înscris de două ori, grație experienței superioare, minutele 38 și 40 și au scos un punct după un meci în care porneau, clar, cu prima șansă.

Omul meciului: Mihai Chiuc- nota 8

 

LIGA 2C. ETAPA 10. BANDIȚII vs IACOBINII 3-3

Meci cu aură de derby și implicații în partea superioară a clasamentului. Două echipe bune, cu un joc în forță, care și-au respectat blazonul și au practicat un fotbal frumos, cu multă energie investită pe parcursul celor 40 de minute de joc. Desfășurarea rezultatului a fost ca un cub rubik a cărui rezolvare a adus câte un punct pentru fiacare echipă. Cei de la Iacobinii au deschis scorul, au fost egalați, au condus din nou și au intrat la pauză în avantaj, însă, când s-a intrat în ultimele 10 minute, frustrant, au fost puși în situația de a risca pentru a mai obține ceva din acest meci. Risc asumat de Iulian Machi, omul dintre buturi, cel care și-a asumat situația și a forțat o schemă aflată în specialitatea casei: repunere pe pivot, imixtiune surprinzătoare în jumătatea adversă și șut, șut perfect cadrat, transformat în golul de 3-3, acesta fiind, de altfel, rezultatul final, unul care mulțumește adversarii indirecți.

Omul meciului: Mihai Albert – nota 8

 

LIGA 2B. ETAPA 11. DRISTOR PREDATORS vs ARIPILE BUCUREȘTI 3-6

Un meci disputat pe contre, fără tactică, plăcut ochiului, însă nerecomandat strategilor. Dristor Predators a fost mai bună și a avut controlul cât timp Vali Pescaru și Nica Andrei au avut suflu, mai precis jumătate de oră. O jumătate de oră în care gazdele au fost primii la minge, au recuperat și, foarte important, s-au repliat. Astfel, în minutul 28, scorul era de 3-2, cu un gol norocos reușit de Gabi Bănică, un scalp pus inspirat la o respingere nefericită a unui fundaș adevers, mingea poposind, ca o dronă rămasă fără baterii, în plasa porții. De aici, pentru Dristor s-a rupt filmul, Aripile a egalat repede și, la fel de repede, a rezolvat soarta meciului. Din nou, Bogdan Grigore, atacantul kamikaze din tabăra oaspeților a fost un adevărat taifun pentru apărarea adversă. Vârful ascuțit a înscris, a ratat din poziții perfecte, a fost altruist și oportunist în același timp. După ultimele 10 minute în care Dristor a înțeles din meci cam ce a înțeles Cornel Dinu din dezastrul de la Kosice, Aripile s-a impus, 6-3, nu așa de clar pe cât o arată scorul, însă total meritat.

Omul meciului: Bogdan Grigore – nota 8  

 

LIGA 2B. Etapa 11. YOUNG BOYS vs AMIGOS 3-0

Un meci în care plusul de experiență și-a spus cuvântul, părere tradusă pe tabelă sub forma scorului de neprezentare. Amigos, însă, a fost pe teren, s-a exprimat decent, însă adversarul a dat dovadă de un oportunism uluitor, calitate agățată, ca o căpușă în țesut, de valoarea individuală. Marius Miron, Vlad Bălău și Bogdan Ghiceanu sunt oamenii care au făcut diferența în acest meci. Young Boys a fost mai legată, a știut ce vrea și, mai ales, a știut să speculeze ezitările adversarului. Un adversar care ar fi putut avea o zestre mult mai bună în clasament, însă care nu reușește, din păcate, să-și facă un recensământ sănătos al lotului și a minutelor consumate pe teren.

Omul meciului: Ghiceanu Bogdan – Nota 8

 

LIGA 3. ETAPA 10. DRUMUL TABEREI vs BRIGADA 14-0

Partidă fără istoric, un antrenament bun pentru Drumul Taberei înainte de derby-ul cu FC Cinema City. Meritoriu și oarecum eroic, cei de la Brigada au rezistat în primele 10 minute, perioadă în care s-au aglomerat și, grație și șuturilor nereglate ale adversarilor, au ținut tabela imaculată. Așa cum era de așteptat, copca crăpată de Daniel Gheorghe în minutul 11 a inundat tabela cu o aluviune de goluri, colegii lui Manu Filip fiind ca o echipă de rugby care își arată respectul pentru adversar jucând, până la final, la capacitate maximă. S-a terminat 14-0, un rezultat care alintă golaverajul riveranilor din Drumul Taberei, momentul adevărului fiind săptămâna viitoare, atunci când gazdele vor da piept cu liderul, într-un meci pentru care orgoliile stau, de mult timp, în joc de glezne.

Omul meciului: Alin Iordache – 8.5

 

LIGA 2B. ETAPA 11. ȘOIMII FC vs TANTASTIC 1-7

Tantastic își menține parcursul neștirbit în Liga 2A și a obținut o nouă victorie clară, 7-1, în fața unui adversar care, așa cum am mai spus-o, ar fi meritat o poziție mai decentă în clasament, evoluțiile recomandând acest lucru. Ete a treia întâlnire în acest sezon între cele două formații, după dubla din preliminariile Cupei Victory Cup, atunci când Șoimii s-a impus în dublă manșă, o întâlnire tratată cu o oarecare indiferență de Tantastic. Miercuri nu a mai fost așa și, încă din start, oaspeții și-au spus punctul de vedere, 3-0 după 20 minute de joc, după reușitele asumate de Marian Pușcă și dubla lui Puiu Mihail. Ultimul și-a desăvârșit opera, imediat după pauză, sub forma unui hat-trick, repriza secundă fiind, la fel, la discreția oaspeților. A marcat și golgheterul Alex Lungu, Mădălin Pușcă a reușit tripla, în timp ce, de partea cealaltă, golul a venit tot de pe țeava unui Pușcă, Ionuț Silviu. Tantastic vs Pero Cars se anunță finala seriei B din Liga 2, un meci așteptat de toată lumea, o partidă care, cel mai probabil, va desemna campioana turului în Liga 2A.

Omul meciului: Mihail Puiu – nota 8.5

 

LIGA 2B. ETAPA 11. LIGA 2B. OLDIES vs CS NG  5-0

Scorul poate induce în eroare pe oricine nu a văzut acest joc, o partidă mult mai echilibrată decât mărturia, un pic mincionoasă, a tabelei, între două formații aflate la egalitate de puncte înainte de această etapă, un pic eșuate în subsolul clasamentului. Aici vorbim de diferența, victoria fiind absolut meritată de Oldies, formația care a avut plusul de valoare individuală, sub forma lui Petrică Postolache, detaliu important care i-a lipsit adversarului. Altfel, un joc pe contre, alert, plăcut, însă, așa cum spune o vorbă veche precum mingea cu șiret… fotbalul de joacă pe goluri. Goluri reușite, sub forma unei triple, de jucătorul robust din avanposturile celor de Oldies, de neobositul Elvis Gheoculescul și puberul George Cătălin Vasile. O lecție pentru CS NG, o formație un pic cam plată în exprimare, care pune suflet, aleargă mult, nu fuge de contact, însă duce lipsa unui jucător care să țină capul sus și jocul legat la mijlocul terenului.

 

Omul meciului: Petrică Postolache – nota 9 

Back to list